AGF-fans klar til at rejse langt

AGF's fanklub forventer, at 600 vil tage med til europæisk udekamp.

Artiklens øverste billede
AGF's fanklub forventer, at 600 vil tage med til europæisk udekamp.

Dato, destination og modstander er stadig ukendt.

Alligevel er fodboldklubben AGF allerede godt i gang med at planlægge en tilskuerrejse til den kommende europæiske udebanekamp i kvalifikationen til Europa League.

»Jeg håber, at der kommer mange med til udekampen. Jeg håber, vi kan gøre det til en lidt kultagtig begivenhed, som kan henvende sig både til fans og sponsorer,« siger AGF's sportschef Brian Steen Nielsen.

 

Klubben indsamler i første omgang uforpligtende tilkendegivelser for at danne sig et overblik over, hvor mange, der er parate til at tage med til udekampen, der skal spilles enten d. 19. eller 26. juli. 300 har allerede meldt tilbage, at de er klar til at støtte AGF på udebane, selvom destinationen på flybilletten endnu er blank, prisen kan ryge helt op i 3.500 kr., og det ligger midt i højsommeren.

Aarhus og København

Klubben vil, i samarbejde med Sun Tours, der er ny sponsor i klubben, som udgangspunkt arrangere en endagstur med fly fra både København og Billund.

»Vi har en del faste fans, som bor i København, og derfor er planen, at vi vil flyve både fra Billund og København,« fortæller Bo Jensen, der kommunikationsmedarbejder i AGF.

Tror på 600

Hos AGF Fanclub Aarhus mærker formanden en stor interesse for at rejse ud med klubben for første gang i 15 år.

»Vi forventer stor interesse om den første udekamp. Jeg vil blive dybt overrasket, hvis der ikke kommer minimum 600,« siger Jan Jensen, der er formand for fanklubben.

I sidste ende afhænger antallet dog af, hvilken modstander AGF bliver parret med, når der trækkes lod d. 25. juni i Schweiz.AGF kan ende både i Aserbajdsjan, Finland og Nordirland.

»Jeg håber på bred opbakning, men det afhænger selvfølgelig af lodtrækningen,« siger Brian Steen Nielsen.

AGF indtræder først i anden kvalifikationsrunde og kan derfor risikere at skulle afvente resultatet af et møde i første runde, inden den endelige modstander kendes.

»Ved lodtrækningen 25. juni får vi i hvert fald feltet af modstandere snævret ind til to, og så kan vi så småt begynde at planlægge turen,« siger Bo Jensen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen