Thai og Sushi holder stilen
Den populære Aarhus-restaurant har udviklet sig fra eksotisk nyhed til et stabilt stamsted.
Det begyndte som en eksotisk nyhed: En restaurant, der både kunne det thailandske køkken og kunsten at lave sushi.
Men hvad ville der ske, når nyhedens interesse fortonede sig? Kunne Thai og Sushi på Frederiksbjerg holde den gode smag og stil i årene efter?
Efter et genbesøg på Frederiks Allé er svaret ja.
Thai og Sushi udmærker sig i dag ved mange af de samme ting som under vores første besøg: God sushi til prisen, autentisk stærke thairetter, en god stemning og en hyggelig indretning inde bag den ydmyge facade.
Her er levende lys på bordet, blomster på toilettet og plads til alle fra de lokale børnefamilier, pigegrupper på vej i byen og kollegerne, der efter en lang arbejdsdag får sig et hurtigt måltid.
Nogle ting har dog ændret sig. Først og fremmest er der kommet bedre styr på serveringen, der under vores seneste besøg kørte som smurt i karry-pasta: Effetivt og dog med karakter.
En tand op for prisen
Den danske vært hygger om kunderne, hvor mange ser ud til at være stamgæster, mens retterne bliver skudt af sted i højt tempo fra køkkenet og den japanske sushikok i baren.
En lidt mindre opmuntrende forandring er, at priserne ser ud til at have fået en tand opad, og samtidig er de thailandske retter blevet lidt mere ydmyge i garniture og præsentation.
Menukortet er fortsat bredt med et så stort udvalg samt diverse tilbud og menuer, at man skal være hus-kendt for at have styr på det hele.
Vi afprøvede lidt af hvert og var især imponerede over de thailandske forretter: De saftige, krydrede kyllingespyd med peanutdip, kokossuppen tum ka med masser af kæmperejer og mange smagsnuancer samt de brandvarme og sprøde forårsruller.
De thailanske hovedretter var en anelse mindre overbevisende. Stegte nudler med kylling, bønnespirer og peanuts (phat thai) manglede kant, mens oksekød i rød karry (pa naeng) havde dejlig styrke og lækkert kød, men der var ikke andet end ris til. Det var meget enkle retter, hvor vi godt kunne have brugt flere grønsager.
Under sushi valgte vi dagens tilbud, 17 blandede stykker til 159 kr. Det er en ret lav pris for sushi, men så fik vi heller ikke den store variation.
Maki med laks, uramaki med laks og nigiri med mere laks (samt med tun og reje).
Laks, laks, laks
Det hele var pænt og ordentligt, men havde vi vidst, at dagens tilbud omfattede så meget laks, havde vi valgt anderledes. Heldigvis testede vi også husets ”sushi-sandwich”, der var mere spændende.
Vinkortet gjorde ikke meget væsen af sig, så vi fik øl og sodavand. En stor fadøl kostede 44 kr. og en Singha 42 kr. Dertil kommer 25 kr. for en kande vand.
Med en enkel isdessert fyldt med chokoladesauce og en hel stempelkande kaffe blev regningen på 1.150 kr. for en hel familie, der smagte bredt. Men det er også muligt at få en enkelt ret til under 100 kr. eller to retter og en stor fad for under 200 kr.
Afskeden var hjertelig, børnene fik en slikkepind, og de voksne var klar til at vende tilbage til mere suppe og sushisandwich.
Dermed har Thai og Sushi vist sig langtidsholdbar og bevarer anbefalingen samt fire sikre stjerner.