Politisk fokus på farlig skolevej

Teknisk rådmand anerkender forældres kritik af de trafikale forhold på Mejlbyvej i Egå.

Artiklens øverste billede

Det er ord mod ord i Egå.

Skolelederen på Sølystskolen fastholder, at man pegede kommunens analysefolk i retning af Mejlbyvej, da de problematiske skoleveje i området skulle besigtiges i fjor, men i Aarhus Kommune afviser man, at det var tilfældet. En ting er sikker: Mejlbyvej er udeladt i den skolevejsanalyse, som blev præsenteret sidste år.

Nu går flere byrådspolitikere ind i sagen; teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) vil udbede sig en redegørelse fra Trafik og Veje om forløbet, fortæller han, efter at JP Aarhus beskrev sagen i søndags.

»Jeg kan forstå, at der er sket en kommunikationsbrist, når der er to påstande omkring sagen. Jeg vil rette henvendelse til min forvaltning for at blive orienteret om forløbet, men jeg har tiltro til, at man naturligvis har udført sit arbejde på den måde, den skal,« siger han.

Kendt problem

I Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune har de problematiske forhold på Mejlbyvej været kendt længe, lyder det fra næstformand, Ango Winther (S).

»I bakspejlet skulle vi have set, at der manglede noget ude i Egå. Derfor vil jeg give beboerne i området den medvind, at også jeg undrer mig over, at Mejlbyvej ikke er med,« siger han.

Ango Winther har selv ført an i drøftelserne om en eventuel omfartsvej, der kan lede den tunge trafik i området uden om det lille bysamfund og ud på Grenåvej. Det er, hvad beboerne i Gl. Egå ønsker, og det er ikke en umulig løsning, mener han.

»Den skal tænkes ind i nogle yderligere byudviklingsområder, så jeg vil ikke sige, at det er dybt urealistisk. Men hvornår en sådan vej kommer, har jeg ikke noget bud på,« lyder det fra Ango Winther.

Både Ango Winther og Jan Ravn Christensen (SF) åbner derfor for, at skolevejsanalysen i Gl. Egå kan revideres.

»Jeg synes, at vi skal tage det op i Teknisk Udvalg og sikre os, at man ikke har overset nogle problemer i Gl. Egå, og så må vi se på, om vi skal lave en supplerende analyse, hvis det er nødvendigt,« siger Jan Ravn Christensen.

»Der er generelt lavet et rigtig flot stykke arbejde med skolevejsanalysen. Den giver god basis for, at vi som politikere kan prioritere. Men det kan være, at der er sket en svipser, og vi må nu se på, om det er tilfældet.«

Et spørgsmål om penge

Bünyamin Simsek lytter til kritikken fra beboerne i Gl. Egå.

»Uanset hvad vi fagligt og professionelt vurderer, er det forældrenes oplevelse, der er vigtig for mig. Hvis forældrene oplever, at det er usikkert for deres børn at færdes på vejene til og fra skole, er det deres virkelighed,« siger rådmanden, men lover ingen bedring.

»Jeg vil gerne anerkende udfordringerne ud fra borgernes oplevelser. Men derfra og til at skabe en løsning på den problemstilling, de rejser, er der langt. Vi har end ikke midler til at iværksætte de allerede planlagte projekter. Derfor vil det være at stikke folk blår i øjnene at projektere endnu mere. For det er ikke realistisk.«

Bünyamin Simsek henviser til, at Aarhus Kommune i forbindelse med den seneste skolevejsanalyse har udpeget 243 projekter til en samlet pris på ca. 238 mio. kr.

Projekter til 16 år

Aarhus Kommune bruger hvert år 10-15 mio. kr. på sikring af skoleveje - der vil altså gå mindst 16 år, inden de planlagte forbedringer i kommunen er gennemført.

»Jeg kan godt forstå det fra forældrenes side. Men omvendt har jeg også tillid til, at det grundige arbejde, der er gjort, er udført som det skal. Og uanset om Mejlbyvej er med i rapporten eller ej, er pengene der ikke til at nå alle de steder hen, vi gerne vil,« siger Bünyamin Simsek.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.