Studerende for vild i udveksling

To studerende på Aarhus Universitet spildte et års papirarbejde på et udvekslingsophold, som ikke blev til noget. Ikke godt nok, siger studenterrådsformand.

Artiklens øverste billede

Det er oplevelsen hos to studerende på Aarhus Universitet, som brugte måneders energi, telefonsamtaler og mails på at få godkendt et udvekslingsophold i Barcelona, som ikke blev til noget.

I sidste øjeblik lykkedes det at få godkendt et ophold i Madrid efter nytår, men de to studerende Trine Laura Overgaard Nielsen og Marie Boudigaard Nielsen efterlyser langt bedre vejledning, hvis universitetet vil have flere studerende til at rejse ud:

»Mange af vores medstuderende oplever det som en næsten uoverkommelig opgave at komme på udveksling. Vi savner bedre vejledning,« siger de to studerende, der fortæller deres beretning om udvekslingsjunglen i dagens avis.

Påpeget flere gangeThea P. Frederiksen er formand for Studenterrådet på Aarhus Universitet, og hun er ikke overrasket over forløbet. For problemet har været påpeget masser af gange.

»Det er bare ikke godt nok, men andre studerende har desværre den samme oplevelse. Hvis Aarhus Universitet vil have flere til at rejse ud, må universitetet sørge for en bedre vejledning og sikre, at studerende ved, hvor de skal gå hen og få hjælp,« siger hun.

Thea P. Frederiksen opfordrer universitetet til at overveje, om studerende skal rejse ud eller blive færdige på normeret tid:

»Mange bliver forsinket på studiet af et udvekslingsophold, fordi de ikke får point nok. Det bliver man nødt til at acceptere på universitetet, hvis man vil have flere til at rejse ud,« siger hun.

International chef beklager


Ulla Gjørling, international chef på Aarhus Universitet, beklager sagen:

»Det er et meget uheldigt forløb, de stakkels mennesker har været rodet ud i, og vi forstår udmærket deres frustrationer. Det ser ud som om, ingenting har villet lykkes for dem,« siger hun.

Ulla Gjørling understreger dog, at forløbet er usædvanligt, og hundredvis af studerende kommer hvert år af sted uden de samme problemer.

For at forenkle søgningen arbejder universitetet på at sammensætte flere færdige fagpakker, hvor fagene er godkendt på forhånd.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.