Større sikkerhed i nattelivet
Krav om dørmænd har øget sikkerheden i nattelivet i Aarhus.
Nattelivet er blevet vildere, men sikkerheden er øget.
Sådan lyder meldingen fra restauratører, politi og vagtfirmaer i Aarhus. Årsagen er, at flere kl. 5-bevillinger har betydet flere dørmænd i byen, da det er et krav for at få en natbevilling. Samtidig har politi og vagtselskaber udviklet et tæt samarbejde, der gør livet sværere for ballademagere.
Kristian Harlev Sørensen, leder af specialpatruljen ved Østjylland Politi:
»Flere natbevillinger har betydet, at flere unge går senere hjem og er mere berusede på det tidspunkt, men vi har øget patruljeringen. Samtidig har kravet om dørmænd til natbevillingerne betydet, at der er flere dørmænd på arbejde, og det øger sikkerheden.«
Besked går videre
Politi og dørmænd arbejder tæt sammen i nattelivet, og hvis politifolk eller dørmænd oplever ballademagere, der huserer i byen, sendes der besked til de øvrige dørmænd.
Kravet om dørmænd er beskrevet i Aarhus Kommunes restaurationsplan. Kravet til værtshuse og cafeer, som ønsker en kl. 5-bevilling er, at der anvendes såkaldt ”vagtkontrollerende personale” fra kl. 23 til lukketid.
For vagtfirmaerne har det betydet flere folk på arbejde.
»Det har helt bestemt betydet mere sikkerhed i byen,« siger Peter Sletskov, ejer af vagtfirmaet Elite Vagt & Sikring. Han har ca. 25 dørmænd på arbejde om natten i Aarhus. Han vurderer, at der i øjeblikket er 40-50 dørmænd på natarbejde i byen i weekenderne.
»Der er kommet mere aktivitet i nattelivet i Aarhus, men med flere dørmænd foran værtshuse og cafeer er det også blevet mere sikkert at gå i byen,« vurderer Jon Valdemar Andersen, direktør for sikkerhedsfirmaet Skjold Event.