Kunstauktion på ARoS for velgørenhed

Kendte kunstneres værker skal skaffe midler til Ewiket Lehibret Support Association, der i flere år har udført hjælpearbejde i Etiopien.

Artiklens øverste billede

Olafur Eliasson, Katrine Ærtebjerg, John Kørner og Tal R.

Det er blot nogle få af de mange kunstnere, som Gert Jensen har inviteret til at donere værker til en stor kunstauktion på ARoS Aarhus Kunstmuseum til november.

Omsætningen skal gå til Gert Jensens forening Ewiket Lehibret Support Association (ELSA), som udfører hjælpearbejde i Etiopien. Siden 1995 har ELSA holdt syv kunstauktioner, som sammenlagt har skaffet mere end tre mio. kr..

Pengene er gået ubeskåret til udbygning og renovering af skoler og børnehjem i landets hovedstad Addis Abeba.

Gert Jensen, der er pensioneret overbanemester, har tidligere holdt sine kunstauktioner på Odder Amtsgymnasium, men glæder sig til at rykke ind på ARoS.

»ARoS er en stor og kendt kunstbygning, som uden tvivl vil give os et større publikum. Vi får desuden lov til at udstille værkerne i 14 dage inden auktionen, og det skal nok gøre en masse mennesker interesserede,« siger Gert Jensen, som desuden glæder sig til at få Frederik Bruun Rasmussen som auktionarius.

Dygtig auktionarius
»Det handler om at skaffe så mange penge som muligt til vores projekter i Etiopien, og med en dygtig auktionarius skal priserne nok komme op.«

Det er imidlertid ikke ligegyldigt, hvordan man skruer en kunstauktion sammen. Gert Jensen har set flere eksempler på, hvordan det ikke skal gøres.

»Nogle arrangører af kunstauktioner har stået tilbage med elendige resultater, fordi de ikke har formået at få folk til at betale det, som værkerne var værd. De begår den fejl at præsentere gode og dårlige værker i en blanding, og det trækker det samlede indtryk ned. På vores kommende auktion på ARoS har vi en kurator på for at sikre en høj standard.«

Gert Jensen er netop vent hjem fra Etiopien, hvorfra han har sendt breve til omkring 50 danske og udenlandske kunstnere og gallerier, som han beder om at donere værker til auktionen.

Olafur Eliasson har tidligere arbejdet sammen med Gert Jensen, som håber på et nyt værk fra den verdensberømte kunstner.

»Det er sjældent, at kunstnerne har takket nej til at være med, og jeg håber da på, at vi kan præsentere et værk af Olafur Eliasson igen.«

På ARoS Aarhus Kunstmuseum glæder kommunikationschef Bjarne Bækgaard sig til auktionen i november.

»Gert Jensen gør et fantastisk stykke arbejde, både for velgørenheden og for kunsten, så da han kom og bad om lov til at benytte vores lokaler, sagde vi ja med det samme. Med de kunstnere, som han tidligere har arbejdet sammen med, er det jo oplagt, at vi er med. Når jeg kigger ned over listen med kunstnere og gallerier, som tidligere har doneret værker til Gert Jensens kunstauktioner, så venter jeg mig et arrangement af høj klasse på ARoS.«

ARoS har indflydelse
ARoS Aarhus Kunstmuseum går dog ikke ind i projektet på grund af det humanitære formål.

»Vi glæder os over, at vi kan være med til at skubbe på projekterne i Etiopien, men vi gør det ikke for at styrke vores image. ARoS er et kunstmuseum, og vi gør ind i projektet på grund af kunsten. Vi har desuden betinget os, at vi kan være med til at udvælge de enkelte værker, så vi sikrer et højt kunstnerisk niveau på auktionen.«

Frederik Bruun Rasmussen glæder sig til at være auktionarius på ARoS Aarhus Kunstmuseum i november.

»Vi ønsker altid at støtte et godt formål, det er vi alle sammen forpligtede til som borgere. Vi siger nej til mange ting, men når projektet er så seriøst som dette, vil vi gerne sættes i forbindelse med det. Det er da godt for vores image. Og når det kunstneriske niveau tilmed er så højt, passer det hele jo sammen.«


Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.