Fødevarekontrol lukkede Scandic-køkken
Ved første besøg i år var maden for gammel. Ved andet besøg var køkkenet beskidt. Senest nedlagde myndighederne forbud mod at lave mad på Scandic-hotel i Århus.
Køkkenet på Hotel Scandic på Rytoften i Århus V har i 2008 tre gange fået hård kritik fra fødevarekontrollen.
Den 11. marts brugte køkkenpersonalet fødevarer med overskreden holdbarhedsdato, og der blev fundet flere andre gamle varer i køkkenet.
Den 13. maj var kom kontrollørerne igen forbi hotellet. Her blev det opdaget, at der var beskidt.
Senest den 20. juni var fødevarekontrollen igen på besøg i anledning af, at køkkenet var under ombygning.
Skrappe midler
Da valgte fødevarekontrollen at tage et af sine skrappeste midler i brug, da den tilsynsførende på stedet nedlagde forbud mod at lave mad.
"Produktionen er stoppet under tilsynet," skriver den tilsynsførende i sin kontrolrapport.
Det skyldtes, at der var beskidt, og at der ikke var tilstrækkeligt skærmet fra støv fra ombygningsarbejde.
"Det er korrekt, at de bad os om stoppe madlavningen, men vi havde selv tænkt os at gøre. Der var ingen spisende gæster på tidspunktet, og fødevaresikkerheden har ikke på noget tidspunkt været i fare," forsikrer hoteldirektør Marianne Bedsted.
Alt i orden
Hun fortæller, at den tilsynsførende få timer efter igen besøgte hotelkøkkenet, hvor alt i mellemtiden var bragt i orden.
"Så nu er der en helt glad smiley på kontrolrapporten i restauranten," siger Marianne Bedsted, der glæder sig over, at køkkenombygningen netop er overstået, hvilket har betydet et dobbelt så stort køkken, som er lettere at arbejde i.
Udvidelsen skulle ifølge hoteldirektøren også minimere risikoen for, at fødevarekontrollen i fremtiden skulle kunne finde kritisable forhold.