Rapper: Trusselstekst er misforstået

Rapperen Carthage Beck McGosh siger, at hans kontroversielle raptekst handler om mere end kun den meget omtalte patron til Morten Messerschmidt.

Artiklens øverste billede
Rapskole i Rosenhøj. Her er det nu afskedigede Carthage Beck McGosh sammen med Alaa Waysi og Beaza. Arkivfoto: Ilan Brender.

Debatten om en rap-tekst, der truede Morten Messerschmidt, er kørt helt af sporet, mener ophavsmanden Carthage Beck McGosh.

Han underviste på en rapskole, der var en del af et stort sommerprogram i boligkvarteret Rosenhøj i Århus. Den blev lukket, da det kom frem, at han i en tekst til en 11-årig dreng havde skrevet:

»Jeg har en enkelt patron for Messerschmidt, for han snakker masser shit. Han sku’ komme og sut' min pik.«

Carthage Beck McGosh er ked af balladen.

Et helt andet sigte

»Jeg skal være den første til at beklage, at et godt socialt sommerprojekt er kommet i stormvejr på grund af en tekst, som jeg har skrevet,« siger han og tilføjer:

»Set i bakspejlet var visse linjer i teksten, der blev skrevet, upassende for et ungt barn at rappe. På den anden side er jeg især ked af, at to linjer i teksten står tilbage som udtryk for den samlede tekst. Det er misvisende.«

Sigtet med teksten var nemlig et helt andet:

»Nummerets oprindelige tema er den stærkt stigende ulighed i samfundet, der bl.a. forøges af den siddende regering, og deres allierede Dansk Folkeparti. I den forbindelse skal man huske på, at især unge indvandrere ofte føler sig marginaliserede af den politiske debat.«

I teksten rappes der bl.a. om politikere, der i hans øjne har raget til sig. Om statsminister Lars Løkke Rasmussen, hedder det:

»Jeg hører, at du får gratis vin, gratis look light og gratis pornofilm.«

Farums eks-borgmester får denne svada:

»Jeg kender kriminelle, der aldrig har scoret så stort som Peter Brixtofte…«

Carthage Beck McGosh understreger, at han tager stærkt afstand fra vold og i øvrigt udtaler sig som privatperson om sagen.

Han har nu lagt sangen »Messerschmidt DISS!!!!« ud på sin hjemmeside, www.myspace.com/generalcartago, fordi han mener, at det vil give et mere nuanceret syn på sagen, hvis folk hører hele teksten.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen