Turistattraktioner skal hjælpe hinanden mere

Med en ny bestyrelse vil den lokale turistorganisation, Visit Aarhus, udvikle Århus som en attraktiv og velkendt destination for danske og udenlandske gæster.

Artiklens øverste billede

Visit Aarhus har fået fire nye bestyrelsesmedlemmer, som sammen med de øvrige tre bestyrelsesmedlemmer skal arbejde for et bredere turismebegreb, hvilket vil omfatte bl.a. udenlandske studerende og udenlandsk arbejdskraft i Århus.Ifølge direktør for Visit Aarhus, Chris Jensen, er det vigtigt, at organisationen får en bestyrelse, der kan styrke det bredere perspektiv. Det, vurderer turistchefen, er tilfældet med de nye bestyrelsesmedlemmer.Umiddelbart mener Lise Lyck, leder af Center for Tourisme på Handelshøjskolen i København, at Visit Aarhus er på ret kurs.»De lokale spillere er vigtige, hvis en turismestrategi skal lykkes. Det er godt have nogen med helt uden for det lokale område,« siger Lise Lyck, der mener, at en bestyrelsesrepræsentant uden baggrund i det århusianske vil kunne se på turismen i Århus med helt andre øjne.De fire nye bestyrelsesmedlemmer er hentet fra virksomheder eller organisationer i Århus. Det er de tre stiftere af Visit Aarhus, Erhverv Århus, Århus Cityforening og Århus Kommune, som udpeger bestyrelsesmedlemmerne.»I fremtiden vil vi i Visit Aarhus satse på en mere international turismestrategi, men i forhold til bestyrelsen kunne der ikke være plads til det i denne omgang,« siger turistdirektør Chris Jensen.Lise Lyck opfordrer Visit Aarhus til at arbejde tæt sammen med Aarhus Universitet om nyt på det lokale turistområde.

Universitetet som partner

»Universitetet er en stor del af Århus og er derfor en oplagt samarbejdspartner. Samtidig skal man sørge for, at de mange herlige attraktioner i det østjyske område aktiverer hinanden mere. De skal reklamere for hinanden og dermed være gensidige inspirationskilder for de besøgende,« siger Lise Lyck, som peger på, at udfordringen for turistbranchen i Århusområdet bliver at få en mere professionel markedsføring af sig selv og af landsdelen.Chris Jensen er enig i Lise Lycks synspunkter.»Vi får nu en ny bestyrelsesformand, som i sit job som rektor for Folkeuniversitetet (Sten Tiedemann red.) har stor succes med at få viden ud til borgerne,« siger Chris Jensen, som derudover ikke kan fortælle mere om den nye turismestrategi, som først offentliggøres til august.Den tidligere bestyrelsesformand for Visit Aarhus, Jørgen Ulrik Jensen, er fratrådt efter eget ønske. Henrik Busch, Bo Steffensen og Bo Larsen er også fratrådt.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen