Videoovervågning ved Århus-børnehave

En institution i Bispehaven i Århus har været udsat for så meget hærværk, at børnene måtte flytte.

Århus-institutionen Bispehaven 3 A har bl.a. fået installeret videoovervågning for at komme den seneste tids voldsomme hærværk til livs.

Institutionen i det vestlige Århus har siden foråret været plaget af hærværk, som henover sommeren er taget til. Det kulminerede natten mellem den 28. og 29. juli med meget voldsomt hærværk.

Institutionens leder, Inger Vestergaard Hansen, valgte derefter af sikkerhedsårsager at flytte børnene til en anden institution i området som en midlertidig løsning.

Tilbage mandag

Nu gennemgår institutionen en større rengøring for at kunne huse børnene igen. Planen er, at de skal kunne vende tilbage mandag – om det lykkes, afhænger af rengøringen.

”Himmel og jord er sat i bevægelse for at få gjort rent til mandag. Og jeg kan se, at der sker noget,” siger Inger Vestergaard Hansen.

Bedre overvågning

Ifølge Århus Kommune er hærværket ikke rettet mod selve institutionen, men skyldes nærmere at legepladsen og omgivelserne bliver brugt som mødested for nogle af områdets unge.

For at undgå mere hærværk er der i forbindelse med rengøringen sat videoovervågning op på institutionens område, og vagtselskabet, der patruljerer, har optrappet den natlige overvågning. Østjyllands Politi har også sat yderligere fokus på institutionen og området.

Institutionsleder Inger Vestergaard Hansen håber nu, at forholdene kan blive normale igen.

"Hvis vi bare kommer tilbage på mandag, så er jeg glad og har opnået det, jeg ville," siger hun.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen