Politiet advarede Danske Bank før storkup

For tre år siden advarede Østjyllands Politi Danske Bank om at omlæsse penge i gården til distributionscenteret i Brabrand.

Artiklens øverste billede

Det skriver Århus Stiftstidende.

Politiets advarsler kom efter et muligt kupforsøg i 2004. Efterfølgende udarbejdede Østjyllands Politi en rapport med anbefalinger til øget sikkerhed.

Alligevel skete millionkuppet d. 27. december, nøjagtig som politiet havde advaret mod.

»Vi opfordrede dengang selv politiet til at rådgive os om stramning af sikkerhedsprocedurer. Vi fik en rapport, og vi fulgte op på politiets anvisninger. Vores akilleshæl, som er omladningen af penge fra depotet i bygningen til transportbiler, skete derfor fremover fortrinsvis inden døre, helt i tråd med politiets råd. Men desværre ikke altid. Nogle gange foregik omladningen ude i gården, desværre også 27. december 2007,« siger arbejdsmiljøchef, Kaj Larssen, fra Danske Bank til Århus Stiftstidende.

Politi bekræfter

Kuppet - der indbragt tyvene 26,7 mio. kr. for omkring et minuts arbejde - foregik med stor præcision, da en Toyota bakkede igennem et hegn, mens tre mænd huggede 20 grønne pengesække.

Chefpolitiinspektør John Jacobsen, Østjyllands Politi, bekræfter, at politiet udarbejde en rapport i 2004.

»Vi kom med en række anbefalinger til at optimere sikkerheden. Det er rigtigt, at vi pegede på, at omladning af pengene af hensyn til sikkerheden burde ske indendøre og ikke ude i gården,« siger han til avisen.

John Jacobsen tilføjer, at det er op til bankerne selv at følge politiet råd.

Kilde: Århus Stiftstidende

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen