Voksne og studenter sidder på mesterlæren

Ny mesterlære boomer med en stigning på 229 pct.

Artiklens øverste billede

Det skriver Nyhedsbrevet 3F

Men det er veluddannede voksne og unge med studenterhue, der går i mesterlære og ikke de bogligt svage unge og de tosprogede, der var målgruppen, da undervisningsminister Bertel Haarder (V) lancerede mesterlæren i 2006.

På Aarhus tekniske Skole fastslår praktikchef Finn Poulsen, at mesterlæren overvejende bruges af bogligt velfunderede unge og voksne. Sådan ser billedet også ud på blandt andet Odense Tekniske Skole og Aalborg Tekniske Skole, hvor Ny mesterlære heller ikke bruges af bogligt svage.

Rammer forbi målgruppe

Praktikchef Finn Poulsen mener, at mesterlæren er god, og er kommet for at blive - den opfylder et behov.

"Men den rammer ikke den oprindelige målgruppe - bogligt svage unge. Groft sagt, vil virksomhederne ikke have bøvlet med at opdrage på de unge," siger han til Nyhedsbrevet 3F.

De nyeste tal fra skolen viser, at der er 136 i mesterlære, hvoraf de voksne sidder på omkring en tredjedel. Det er først og fremmest tømrerfaget, der trækker, efterfulgt af detailslagter og frisør.

Da undervisningsminister Bertel Haarder (V), lancerede mesterlæren, der blev indført i august 2006, var det som noget, der kunne løfte de svage unge.

"Ideen er at give især praktisk orienterede unge mulighed for at starte deres uddannelse på en arbejdsplads," sagde undervisningsministeren dengang.

Kilde: Nyhedsbrevet 3F

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen