Svøm gratis i Odder

For at skabe bedre arbejdsmiljø og mindske fraværet tilbyder Odder Kommune nu de ansatte en lang række sundhedstilbud.

Artiklens øverste billede
Svømning er så sundt, at Odder Kommune nu tilbyder sine ansatte at dyrke det gratis. Arkivfoto: Thomas Fredberg

Den nye sundhedsordning trådte i kraft ved årsskiftet og indebærer, at de ansatte i kommunen kan hoppe gratis i bassinet i Spektrum Odder Svømmehal eller gå til fitness i Equinox Fitness.

"Hele pakken er lavet i et meget tæt og konstruktivt samarbejde med personalet. I de seneste år har de ansatte kunnet deltage i DHL-stafetten på fordelagtige vilkår. Rygestopkurser og kostvejledning har også været på programmet," siger Jesper Hjort, kommunaldirektør.

De nye tilbud om gratis fitness og svømning skal ses i sammenhæng med Odder Kommunes interne arbejdsmiljø- og sundhedspolitik. Den har igangsat en proces, der skal føre til en arbejdsmiljøcertificering af kommunen, og derfor håber Jesper Hjort, at det nye tiltag kan bidrage til et bedre arbejdsmiljø, sundere medarbejdere og dermed et lavere fravær blandt de ansatte.

Tilfredse medarbejdere

"Vi har fået lavet en god ordning, og det bliver spændende at se, hvordan tilbuddene vil blive brugt. Jeg synes det er super, at vi som medarbejdere på en offentlig arbejdsplads nu kan få gavn af en række gode sundhedsfremmende tilbud," siger Bodil Jeppesen, Hovedudvalgets næstformand og hjemmesygeplejerske.

Hun tilføjer, at det er aftalt at evaluere ordningen, bl.a. skal det vurderes om sammensætningen af tilbuddene har været rigtig.

Den nye sundhedsordning kommer i 2008 til at koste Odder Kommune ca. 350.000 kr. Pengene kommer fra en konto, som i forvejen er øremærket sundhedsfremmende initiativer til de ansatte. Ind til videre har 500 ansatte tilmeldt sig ordningen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen