Voldtægtsoffer klager over DR

En 15-årig pige og hendes forældre er fortørnede over, at DR gav en 12-årig dreng mulighed for at komme med meget grove beskyldninger mod pigen.

Den 15-årige pige, som i et skur i Bispehaven blev voldtaget af ni unge arabiske mænd, føler sig så krænket over et indslag i nyhedsudsendelsen 19direkte, at hun nu har klaget til Danmarks Radio. Samtidig overvejer hendes advokat, Birte Krag Jespersen, at anlægge injuriesag mod DR.

»En af de involverede i sagen fik fuldstændig uhindret lov til for åben skærm at komme med nogle meget grove beskyldninger mod pigen. Han påstod, at det var hende, som nærmest voldtog ham, og det har rystet både pigen og hendes forældre meget,« fortæller Birte Krag Jespersen.

Nedsættende vendinger

Udsendelsen, som blev bragt i sidste uge, handlede blandt andet om to piger, der samlede underskrifter i protest mod dommene i den meget omdiskuterede voldtægtssag.

Under udsendelsen blev seere, der selv var blevet dømt for voldtægt eller havde været involveret i en voldtægtssag, opfordret til at ringe ind.

En søster til en af de dømte i sagen fra Århus ringede, og da det viste sig, at hendes 12-årige lillebror, som også havde været med i skurvognen, stod ved siden af, bad studievært Søren Vesterby om at tale med ham.

Drengen fik derefter lov til i nedsættende vendinger at udtale sig om sagen, som han aldrig selv er blevet stillet til ansvar for, fordi han er under den kriminelle lavalder.

I strid med god presseskik

Advokat Birte Krag Jespersen mener, at DR har handlet i strid med god presseskik og har overtrådt medieansvarsloven ved at viderebringe drengens udtalelser.

»Selv om det var en direkte udsendelse, burde DR ikke have givet en mindreårig adgang til at komme med så grove beskyldninger for åben mikrofon,« siger Birte Krag Jespersen.

Journalist Søren Braun, som er ansvarlig for udsendelsen, havde i går ikke selv set klagen, fordi han er på kursus. Han henvister til redaktionschef Judith Skriver, som det i går ikke lykkedes at få en kommentar fra.

henrik.groenvald@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen