Amt vil sætte skub i handel på nettet

Århus Amt vil støtte virksomheder, der ønsker at prøver kræfter med e-handel over internettet. En ny IT-konsulent er ansat til at hjælpe.

Århus Amt har netop finansieret ansættelsen af en IT-konsulent, der skal hjælpe regionens virksomheder til hurtigt og let at komme i gang med "e-business" - det vil sige handel over internettet.

»Den såkaldte e-business åbner for helt nye muligheder for de virksomheder, der forstår at udnytte den nye adgang til et stort internationalt marked. Men samtidigt kan den voksende anvendelse af e-handel udgøre en trussel for virksomheder, der ikke benytter sig af de nye muligheder - de risikerer nemlig at miste markedsandele,« siger Chr. Overdahl Aagaard (K), der er formand for Århus Amts Erhvervsudvalg.

Den nye konsulent skal i løbet af det første år besøge100 virksomheder - i første omgang små og mellemstore virksomheder indenfor industri, service, engroshandel, bygge-anlæg og transport.

TIC - Teknologisk InformationsCenter - i Århus har ansat virksomhedsrådgiveren Preben Bach til at hjælpe virksomhederne i gang med e-business.

Amtet finansierer projektet med i alt 500.000 kr. pr. år. Projektet er et led i en ny samarbejdsaftale, hvor amtet støtter TIC Århus med 1,5 mio. kr. i år.

jens.jorgensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen