Farligt svømmetilbud

FOR PRÆCIST et år siden - på skolernes allerførste feriedag - omkom den 12-årige Hussein ved en tragisk og meningsløs drukneulykke på Århus Svømmestadion som deltager på kommunens ferietilbud til byens børn.

Som tidligere klasse- og svømmelærer for Hussein var der i avisernes referater dagen efter detaljer, som rystede mig, og jeg har i det forløbne år gennem jævnlige kontakter med politi, AGF (som forestod aktiviteten) samt kommunens fritidsafdeling fulgt det opklarende arbejde og har måttet konstatere, at der ikke er fundet anledning til at gøre noget ansvar gældende.

Børn ned til seks-års alderen blev lukket direkte ind fra gaden, adspurgt, om de kunne svømme og derpå - i tilfælde af et ja - at få adgang til stadions udspringsbassin med en dybde på over fire meter - vel at mærke uden hjælpemidler.

Sikkerhedskrav

Jeg har gentagne gange i årets løb over for alle tre instanser påpeget det uansvarlige i at drive begynderundervisning i det dybe bassin, som efter min formening kun er beregnet til udspring, samtidig med, at jeg har opfordret til, at man fandt et mere børne- og legevenligt sted til aktiviteten.

Jeg mener at erindre, at der fra svømmestadions start var skarpe krav til sikkerheden, således at man, før man fik adgang, skulle kunne dokumentere visse færdigheder - blot for at få adgang til svømmebassinet, hvor dybden kun er ca. to meter.

Jeg er derfor dybt forundret over, at man har kunnet tillade dette - efter min mening - uansvarlige tilbud.

Jeg ser nu, at tilbudet genfremsættes i det nye tilbudskatalog fra Århus Kommune for denne sommer, og jeg kan kun her på det kraftigste opfordre forældre til at tænke sig grundigt om, før de sender deres børn til den pågældende aktivitet.

Andre tilbud

I øvrigt fremsættes der i kataloget masser af gode tilbud til kommunens børn om gode og spændende aktiviteter, som jeg meget gerne anbefaler.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen