Kunsten stiger

7/6 STÅR der i JP Århus "Politisk vrede over kulturrådmand". Alle de personer, der i sin tid gik ind for og stemte på, at Århus skulle have endnu et prestigefyldt kunstmuseum, er nu kommet op at toppes, fordi alt det, de lovede i forbindelse med byggeriet, ikke er faldet på plads.

Direktøren for det "gamle" nuværende kunstmuseum slog i sin tid ud med armene og udtalte, at de "skaldede" 40 mio. kr., der skulle være startkapitalen for byggeriet til en halv milliard, kunne han skaffe med »den ene arm bundet på ryggen.«

Politikerne i Århus var store i slaget og udtalte, at »dersom staten ikke ville betale til et nyt kunstmuseum, ja så betalte Århus-borgerne bare selv.«

Og hvad er der så sket indtil nu. Man har fået skrabt ca. syv af de 42 millioner sammen. De kunstelskende politikere med Flemming Knudsen, Niels Erik Eskildsen og Venstres borgmesterkandidat i spidsen vil nu skaffe de mange penge ved hjælp af trusler over for erhvervslivet og andre ufine metoder, men det eneste, borgerne i Århus kan være forvisset om, er, at det bliver dem, der kommer til at betale i den sidste ende .

Uffe Clausen fra Liberale Borgere vil have fagforeningerne til at betale for det nye kunstmuseum, og så må det for hans skyld gerne kaldes "Arbejdernes Kunstmuseum", det var vel nok pænt af Uffe Clausen, men hvornår er han begyndt at tro, at det er LO-medlemmerne, der slider på trapperne på byens kunstmuseum for at se en udstillet "dåselort" eller et par såkaldte "kunstnere" smadre en bil med baseball køller, nej det kræver skam højere uddannelser.

Men uanset at skolerne forfalder, at kloaknettet er brudt samme, at ventelisterne er alenlang, at de unge ikke kan få noget at bo i, så skal Århus ha' nyt Kunstmuseum, stor Stadionhal, stor Stadion. Den skatteplagede århusianske borger må græmme sig , men hvad vedkommer det kultureliten, bare "kunsten stiger".

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen