Ny facade på Store Torv

Vinhandelen Skjold Burne Vine er sagt op i Sankt Clemens Stræde, fordi ejeren af værtshuset Paddy go Easy vil udvide.

Vinhandler Mattias Pålsson fra Skjold Burne Vine genskaber i forbindelse med en flytning af forretningen en af de gamle facader på Store Torv.

»Jeg har overtaget lejemålet i Store Torv 18 efter en musikhandel, og efter aftale med ejeren genskaber vi facaden nøjagtigt som Borgporten så ud ved opførelsen i 1833,« fortæller Matthias Pålsson.

Borgporten ejes af Arkitekternes Pensionskasse, og den foreslog, at der blev gjort noget ved facaden i forbindelse med det ny lejemål. Matthias Pålsson fortæller, at han ikke blev tvunget til at være med, men at han gerne vil, og at hans del af udgiften lægges på huslejen.

»Oprindeligt havde vi planlagt at åbne tirsdag den 6. juni, men jeg har fået besked om, at facaderne først kan leveres op til sommerferien. Derfor bliver der først åbning midt i august.«

Matthias Pålsson siger, at flytningen fra hans nuværende Skjold Burne Vine butik i Sankt Clemens Stræde bestemt ikke er hans ønske.

Men en flytning blev nødvendig, fordi ejeren af bygningen, som også har værtshuset Paddy go Easy, ønsker at udvide, så der også bliver indgang fra Sankt Clemens Stræde.

Oprindeligt skulle han være ude af sin butik pr. 1. juli, men på grund af forsinkelserne i istandsættelsesarbejderne på Store Torv, er datoen rykket til 15. august.

På Store Torv var der frem til 1. maj Knud Eskildsens Musik A/S, som nu har butik i Hasle. Vinhandlen vil råde over 140 kvm. butiksareal i stueetagen og 176 kvm kælder, hvor kunderne vil kunne smage på varerne. Omkring 230 forskellige vine bliver der plads til på hylderne mod i dag i Sankt Clemens Stræde blot 70 typer vine.

kay.rasmussen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen