Djursland kæmper mod Århus

De otte borgmestre på Djursland advarer i en henvendelse til Folketinget og trafikministeren mod, at Mols Liniens sidste færger og aktiviteter flyttes til Århus.

De otte borgmestre på Djursland advarer i et åbent brev til Folketingets trafikudvalg og trafikminister Jakob Buksti (S) mod, at Mols Linien flytter sine sidste færger til Århus for efterfølgende at nedlægge færgeruten fra Ebeltoft til Sjællands Odde.

Det er de seneste måneders udvikling i færgefarten for det økonomisk trængte rederi, der får borgmestrene til at reagere. I fællesskab skriver borgmestrene, "at beslutningen om at flytte færger væk fra Ebeltoft dels til Århus-Kalundborg ruten og dels helt væk, er særdeles alvorlige for Djursland og områdets fremtidsmuligheder".

»Djursland skal også i fremtiden hænge sammen med Sjælland gennem Mols Liniens Ebeltoft-Odden rute, som der er peget på i Djurslands udviklingsprogram for 1998-2002,« hedder det bl.a. i brevet, hvor borgmestrene også frygter, at trafikudviklingen vil blive samlet i en korridor fra København over Storebælt gennem Trekantområdet og op til Århus.

Borgmestrene fra Grenå, Midtdjurs, Rosenholm, Rougsø, Rønde, Sønderhald og Ebeltoft opfordrer derfor trafikudvalget og ministeren til at se alvorligt på sagen.

Endelig peger borgmestrene på, at trafikministeren har en rolle som aktionær i Scandlines, der er hovedaktioner i Mols Linien.

Trafikminister Jakob Buksti har endnu ikke ønsket at reagere på henvendelsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen