Forsvar af doktorafhandling

Jørgen Drasbæk Schiønning

, 1. reservelæge, ph.d., forsvarer i morgen, fredag den 9. juni 2000 kl. 14.00 sin doktorafhandling på Aarhus Universitet. Afhandlingens titel er "Experimental neurotoxicity of mercury. Autometallographic and stereological studies on rat dorsal root ganglion and spinal cord".

Kviksølv

Jørgen Drasbæk Schiønnings forskningsområde er eksperimentelle studier af kviksølvs optagelse i nervesystemet og forandringer i nerveceller fremkaldt af kviksølvforgiftning. Det er en forskning der ikke har udgangspunkt i nogen foruroligende mængde af kviksølv i danske fødevarer i almindelighed eller fisk i særdeleshed, men derimod en forskning, der måske kan få betydning for studiet af virkningen af andre metaller i den menneskelige organisme.
Jørgen Drasbæk Schiønning, 37 år, tog i 1991 sin lægevidenskabelige embedseksamen ved Aarhus Universitet. Efter ansættelse på forskellige sygehuse forsvarede han i 1995 sin ph.d.-grad. Han er nu ansat på Patologisk-Anatomisk Institut på Århus Kommunehospital. Jørgen Drasbæk Schiønning har skrevet en lang række artikler til danske og udenlandske videnskabelige tidsskrifter.

Adgang for alle

De officielle opponenter er docent, Per Hultman, Ph.D., Hälsouniversitetet, Linköbing, og professor, med.dr. Gunnar Nordberg, Umeå Universitet.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Auditorium 424, Anatomisk Institut, Bygning 230, Wilhelm Meyers Allé, Universitetsparken i Århus.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen