Århus vil have del i IT-millioner

Århus vil have del i de 340 mio. kr. som folketingspartierne bag finansloven tirsdag blev enige om skal anvendes til IT og medier til folkeskolen.

Fra morgenstunden mødtes skolerådmand Niels Erik Eskildsen (SF) med ledelsen af Århus Kommunale Skolevæsen for at drøfte Århus Kommunes strategi for at få del i pengene.

»Århus har været på forkant på en række områder, men jeg ser gode muligheder for, at vi kan få del i de midler, der er sat af til at uddanne lærerne,« siger skoleråedmanden, der også mener Århus har gode chancer for at få del i penge til projektstyring og koordinering.

Socialdemokratiets skolepolitiske ordfører, Nicolai Wammen, bakker rådmandens initiativ op.

»Det vil give et løft til den århusianske folkeskole,« siger Nicolai Wammen.

340 mio. kr. til IT

De 340 mio. til IT og medier er opstået, efter at partierne bag folkeskoleforliget i Folketinget ikke kunne blive enige om at anvende 350 mio. kr. til forsøg med helhedsskole. Derfor blev finanslovspartierne, S, SF, CD og R, tirsdag enige om, at bruge de 340 mio. kr. på IT i folkeskolen.

»Når det ikke har været muligt at skabe enighed om helhedsskolen, er dette projekt et godt fremadrettet alternativ,« siger Niels Erik Eskildsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen