Modelbane er taget ud af drift

Mange års slid har gjort det nødvendigt at renovere den populære modeljernbane i forhallen på Århus Hovedbanegård.

Børn og andre legelystne sjæle må i de kommende uger indstille sig på at modtage den nedslående besked om, "at al togdrift på modeljernbanen i forhallen på Århus Hovedbanegård er indstillet indtil videre".

»Modelbanen kører dagligt mindst 100 ture, så nu er banen så slidt efter mange års uafbrudt drift, at vi for ofte oplever "ulykker" på strækningerne. Især ved sporskiftet til Århus H er der sket mange afsporinger, så nu er det på høje tid at renovere anlægget,« oplyser salgskoordinator Kurt Overgaard-Andersen fra DSB Område Østjylland.

Frivillige i arbejde

Også andre steder har den stærke trafik på modejernbanen sat sit tydelige og uundgåelige præg på banen, så frivillige modelbane-entusiaster fra hele Østjylland er nu gået i gang med renoveringen.

»Det betyder desværre, at vi har skulle afspærre og lukke anlægget midt i forhallen. Men vi forventer, at vi kan etablere normal drift - så at sige - igen i uge 26,« oplyser Kurt Overgaard-Andersen.

En del af de godt 20 millioner togpassagerer, der hvert år benytter Århus Hovedbanegård, vælger at betale en krone for at se modeltogene i aktion på den store modelbane.

Overskuddet går hvert år til godgørende formål, og i december sidste år kunne folkene bag modelbanen overrække Århus Kommune 33.300 kr. til julehjælpen.

jens.jorgensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen