Ikke flere skandaler

Ældreplejen i Århus er en sag, der optager mange. Her kommer en replik til borgmesteren og ældrerådmanden samt et indlæg fra en hjemmehjælper, der kender hjemmeplejen indefra. Rådmanden har også en kommentar.

I DEN FORLØBNE uge har borgmester Flemming Knudsen ( 31/5) og rådmand Torben Brandi Nielsen (2/6) begge leveret bidrag til debatten om behandlingen af de ældre i Århus.

De to politikere burde måske nok have koordineret deres bidrag lidt bedre, idet det er svært at finde samklang mellem Flemming Knudsens skønmaleri af forholdene for de ældre i Århus og Brandi Nielsen mere nøgterne beskrivelse af gennemførte og planlagte tiltag med henblik på at forbedre forholdene. Hvis det virkelig har stået så smukt til, som Flemming Knudsen beskriver, var der næppe behov for nogen større indsats fra ældrerådsformanden.

Mere kød på

I sit indlæg lægger borgmesteren navn til følgende opfattelse: »Jeg er bestemt af den opfattelse, at vi overordnet set har et rigtig godt velfærdssystem at tilbyde vore ældre medborgere med dygtige og engagerede medarbejdere - samt en fagligt og administrativt kompetent ledelse.« Mere indholdsløst kan det næppe siges.

Der er heldigvis mere kød på Torben Brandi Nielsens indlæg, og jeg synes, at der er grund til at takke Brandi Nielsen for en fyldig og god redegørelse. Han erkender de problemer, der har været, og han beskriver, de foranstaltninger, der er foretaget, samt de planer man har for udviklingen af ældresektoreren i den kommende tid.

Det er til at tage og føle på, og det kan kun medvirke til at skabe tryghed hos borgerne i Århus for den kommende udvikling. Det ser ud, som om man nu vil have greb om tingene, og hvis man kan gennemføre de intentioner, der ligger i planlægningen, kan det næppe undgå at skabe væsentlige forbedringer. Spørgsmålet er så, om der er bevillingsmæssige realiteter bag planen. Der er imidlertid skabt så meget røre om behandlingen af de ældre, at forvaltningen ikke kan tåle flere skandaler. Der er samtidigt så meget fokus på sagen, at man ikke længere kan lade tingene foregå i dølgsmål. At Brandi Nielsen beskylder mig for urimelig generalisering i min kritik af ældreomsorgen rammer ikke særlig hårdt.

Jeg har direkte eller indirekte et ret godt kendskab til plejeforholdene for svage ældre i Århus, og jeg kender flere lokalcentre, hvor personalet og brugerrådet gør en helt tilfredsstillende indsats for beboerne. Jeg er også bekendt med, at arbejdet er utroligt krævende, specielt hvis man ikke er motiveret for eller uddannet til at behandle ældre, der kan være mere eller mindre hjælpeløse og vanskelige at omgås, og som ikke forstår deres egen situation.

Men forhåbentlig har vi samme målsætning, nemlig at skabe størst mulig livskvalitet for alle svage ældre.

Vigtige råd

Jeg tør godt love, at det fremtidige arbejde i ældresektoren vil blive fulgt med stor interesse, og forhåbentlig vil de personer og organer, der har et ansvar for udviklingen af ældreforsorgen i Århus, finde ud af at samarbejde om opgaven.

Mon ikke mange i den forbindelse også efterlyser en noget større indsats fra pårørende, ældreråd og brugerråd i de kommende år.

Formodentlig må vi betragte valget til ældreråd og brugerråd med større alvor i fremtiden.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.