Vallensbæk skal betale 150.000 kr. i erstatning

Vallensbæk Kommune skal betale 150.000 kroner i erstatning til en tidligere kvindelig medarbejder, som i 1994 blev bortvist fra sit job i kommunens vejvæsen.

Det afgjorde Højesteret i går i en principel dom, der fastslår, at en offentlig arbejdsgiver ikke uden videre kan bortvise en medarbejder uden først at lytte til vedkommendes egen forklaring.

Kvinden blev bortvist uden varsel efter en telefonisk indstilling fra vejvæsenets daglige leder og uden nogen form for forklaring på årsagen til bortvisningen.

"Derved tilsidesatte kommunen en væsentlig garanti for sagsbehandlingen", hedder det i Højesterets afgørelse.

Med dommen står det klart, at sager om bortvisning er omfattet af de samme regler om partshøring, som gælder i forbindelse med fyring af medarbejdere.

Advokat Christian Harlang, der har ført sagen for kvinden, glæder sig over dommen, som han mener styrker offentligt ansattes retssikkerhed.

»Det er en principel afgørelse, som slår fast, at en offentlig arbejdsgiver i henhold til Forvaltningsloven har pligt til at foretage en forudgående partshøring, før man kan bortvise en medarbejder,« siger han i en kort kommentar til afgørelsen.

Udover erstatningen på 150.000 kr. skal Vallensbæk Kommune betale staten 50.000 kr. i sagsomkostninger. /ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen