Beboer blev snydt for middagsmad

En beboer på Birgittehjemmet i Hillerød blev udelukket fra plejehjemmets fællesarrangementer omkring jul og nytår og fik tilsyneladende ingen middagsmad, når han ikke selv kunne gå i cafeteriet.

En beboer på Birgittehjemmet fik ingen middagsmad, når han ikke selv kunne gå i cafeteriet, og han blev udelukket fra plejehjemmets fællesarrangementer omkring jul og nytår, skriver Hillerød Posten.

Efterfølgende har Hillerød Kommune rejst en personalesag mod plejehjemmets leder på baggrund af en klage fra beboerens familie og lederens håndtering af den.

Lederen har stået i spidsen for Birgittehjemmet i ti år, og afdelingschef i kommunens afdeling for pension og helse, Jette Deltorp, oplyser til lokalavisen, at der oftere klages over Birgittehjemmet end over kommunens øvrige plejehjem.

Nægtede at deltage

Beboerens familie klagede den 17. januar til forstanderen over, at beboeren blev nægtet at deltage i de fælles arrangementer på plejehjemmet omkring jul og nytår.

I sit svar lagde plejehjemsforstanderen vægt på, at tilmeldinger til arrangementer er bindende, og at den pågældende beboer talrige gange havde meldt fra i sidste øjeblik med begrundelsen, at han alligevel ikke havde lyst til at deltage.

Forinden havde forstanderen og en afdelingssygeplejerske dog konfronteret beboeren med familiens klage, uden at denne havde mulighed for at forberede sig og skaffe sig en bisidder.

Den fremgangsmåde kalder Jette Deltorp i svaret til familien for et psykisk overgreb.

Medhold i klagen

Jette Deltorp har efter en samtale med beboeren givet familien medhold i klagen og skrevet, at beboeren berettiget har følt sig udelukket og straffet af forstanderen og personalet. Ligeledes har afdelingslederen talt med beboeren om, at han i visse situationer ikke har fået middagsmad, fordi han ikke følte sig i stand til at spise i cafeteriet.

Hertil har forstanderen svaret, at der må have været tale om en fejl, såfremt en madservering har svigtet.

Hillerød Kommune har pålagt plejehjemmet omgående at ændre praksis og at arbejde med personalets holdninger og adfærd over for beboerne.

Efterfølgende har de ansatte på Birgittehjemmet sendt et brev til Hillerøds borgmester Jens S. Jensen, hvori de bakker deres leder op.

Hverken forstanderen eller Jette Deltorp må ifølge Hillerød Posten udtale sig om sagen.

thomas.bjerg@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen