Bande lokkede unge til millionbedrageri

Sigøjnere i Helsingør skiftede kæreste, når store lån var brugt og dyre varer solgt.

Opskriften er simpel: Man finder sig en sød ung pige og lover hende guld og grønne skove.

Så tager man hende med sig ud i byen og køber dyre møbler, stereoanlæg og måske en bil. Alt sammen for penge, som man lokker hende til at låne gennem diverse nemme hurtiglån, Finax-konti og lignende.

Bagefter går man selv ud og sælger alle de ting, hun lige har købt, og så bruger man selv pengene. Når den søde unge pige er så forgældet, at hun ender i Ribers - så finder man en anden.

Omtrent således lykkedes det for en nordsjællandsk bande at snøre fire unge piger og to unge mænd til - gennem afbetalingsordninger og hurtiglån - at sætte sig i gæld for mere end 1.5 millioner kroner, fortalte Helsingør Politi på et pressemøde onsdag.

Bedragerierne fandt sted over stort set hele Nordsjælland, men primært i Helsingør, Hillerød og Lyngby, hvor de oftest dyre, store indkøb fandt sted i radio/TV-butikker, varehuse, biludlejningsfirmaer og andre steder.

Men midt i december i fjor blev det tilsyneladende for meget for en af de piger, der var blevet lokket i bedragernes net. Hun gik til Helsingør Politi og fortalte, hvordan hun havde skrevet under på leje-, afdrags- og lånekontrakter for flere tusinde kroner.

Politiet satte straks en stor efterforskning i gang, og ved at kontakte forskellige finansieringsselskaber rundt om i Danmark fandt man frem til fem andre unge, der også havde kendskab til den nordsjællandske bande, som havde skaffet de unge en urimeligt stor gæld.

Ved pressemødet onsdag kunne Otto Anegaard fra Helsingør Politis bedrageriafdeling meddele, at politiet foreløbigt har fundet frem til 30 implicerede i det omfattende bedrageri. Heraf har de tre nu været fængslet i en måned.

De fængslede menes at være tre af bandens fire bagmænd, der består af tre mænd og en kvinde. De er alle herboende sigøjnere. /ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen