Slagter Broe, Gentofte

"Broes remoulade gør alle glade." Sådan lyder sloganet hos den legendariske Slagter Broe i Gentoftegade, der har eksisteret i over 35 år.

Her dufter svagt af hvidløg. Udenfor støvregner det, og det er ved at blive mørkt. Det er myldretid, og de stressede ansigtsudtryk lige før lukketid bliver til smil, når kunderne træder ind ad døren til slagteren.

Delikatesserne trækker. I vinduet er der pyntet med dijonmarinerede sild og tigerrejer.

Dagens ret er italiensk Bøf Stroganoff - og der er rift om den. Den er placeret diskret i vinduet - mellem en række mere pompøst udseende retter. Det står side om side og vidner om, at dette sted ikke kun sælger hakket kød.

»Vi har det, men det pynter bare ikke,« siger Cristina Broe, slagterens hustru, en mørkhåret, slank ung kvinde, der lige er forbi på et besøg.

»Hej Peter, hvad skal vi have at spise i dag,« spørger en ung frisk kvinde med Prada-tasken hængende over skulderen.

Hun smiler glad til slagteren og er på fornavn med den unge slagter Broe, som er fjerde generation i familiedynastiet.

Børn, unge og voksne, kendte som ukendte, står tålmodigt i en lang kø. Nogle i pels, andre i dynejakker. Kunderne kommer her af mange grunde.

»Fordi han er min yndlingsslagter,« siger en kunde smilende, mens datteren Celine på syv år ser drømmende på den store skål med slikkepinde, der pryder disken.

En anden skal have kød til en uge i til Schweiz.

»Jeg spiser kun kød fra Broe,« siger han. Måske er det på grund af skiltet på kasseapparatet. Her står "Broe´s beef eaters are better lovers."

Om det er derfor, slagter Broe har mange kunder, skal stå hen i det uvisse. Men det kan også være remouladen.

Slagter Broe forklarer, at han nærmest har "frisørstatus", fordi kunderne ofte har et nært personligt forhold til ham.

»Jeg ved, hvor mine kunder tager på ferie, hvor de bor - og frem for alt, hvad de spiser. Det skal jeg huske, så enhver kunde føler sig velkommen i min butik,« siger slagtermesteren.

En kunde forlader smilende butikken - og bekræfter den gode stemning:

»Vi ses i morgen,« siger hun højt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen