Århus satser på dansk melodi grand prix

Parken i København vandt kampen om Europæisk Melodi Grand Prix 2001, men Danmarks Radio garanterer, at det danske melodi grand prix skal afholdes i provinsen - og gerne i Århus.

Der er gode chancer for, at Århus bliver værtsby for et melodi grand prix i 2001, selv om den europæiske sangfinale i går blev tildelt Parken og København.

Efter denne afgørelse garanterer Danmarks Radio, at provinsen vil blive tilgodeset, når det danske melodi grand prix skal afholdes.

»Vi går efter at placere det danske melodi grand prix i provinsen, men vi har endnu ikke taget endelig stilling til hvor og hvornår,« siger Danmarks Radios programchef Jørgen Ramskov.

»Århus er en oplagt mulighed. Byen har jo både Musikhuset og den nye sportshal, der bliver bygget ude ved stadion,« siger han videre.

Skuffet borgmester

Programchefens plaster dækker borgmester Flemming Knudsens (S) skuffelse over, at Århus ikke blev valgt som værtsby for det europæiske grand prix. Samtidig erkender borgmesteren, at han nok har været vel optimistisk i sin tro på, at Århus kunne få aftalen hjem.

»Jeg ønsker København tillykke. Det er ærgerligt for Århus, men ikke nogen katastrofe. Det var alligevel ikke realistisk, at vi kunne have løftet det økonomisk,« siger borgmesteren og uddyber:

»Da jeg bød ind på det den nat, hvor Brdr. Olsen vandt i Stockholm, havde jeg ikke drømt om, at det ville koste så mange millioner. Og da jeg hørte, vi skulle skaffe garanti for udgifter på 27. mio. kr., var jeg godt klar over, at det blev problematisk.«

Kultur

Side 3

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen