Ingen vil købe spøgelseshus

I over et halvt år har den udbrændte rockerborg på Oddervej i Højbjerg været til salg. Købere på stribe har trukket sig, og nu ønsker ejendomsmægleren ikke længere at annoncere med ejendommen. Og ejeren ønsker ikke at gå længere ned i pris, fordi han så vil tabe for mange penge.

Den tidligere rockerborg og nuværende brandtomt på Oddervej 212 i Højbjerg henstår på fjerde år som et spøgelseshus. Efter mere end et halvt år med et "Til salg"-skilt i forhaven, ønsker ejendomsmægleren ikke længere at stå for salget af ejendommen.

»Den sag er så kompliceret, at køberne hver gang trækker sig. Og hvis køberne ikke gør det af sig selv, så bliver de opfordret til det af enten deres revisor, advokat og bank. Jeg ønsker ikke længere at annoncere, og jeg vil ikke have mit skilt stående ved ejendommen længere,« siger statsautoriseret ejendomsmægler Anders Andersen, Højbjerg.

Seriøse købere

Han skønner at have været i kontakt med mindst 25 seriøse købere. Fire gange har slutsedlen næsten været underskrevet, inden køberen har fortrudt igen.

Ejendommen, der er svært brandskadet, vil ved et køb udløse en erstatning på næsten 1,1 mio. kroner til istandsættelse, men ifølge ejendomsmægleren rækker det ikke.

»Hver gang håndværkere er kommet med tilbud, er de væsentligt over erstatningsummen bare for at renovere den. Derfor ønsker køberne ikke at gå ind i det,« siger Anders Andersen.

Højeste bud: 1,5 mio.

Oddervej 212 blev sidste år sat til salg for 1.975.000 kroner, men kan i dag erhverves for 1.649.000 kroner. Den pris er åbenbart stadig for høj, for det højeste bud på ejendommen har været 1,5 mio. kroner.

Ejeren, Lars March, som i dag har et professorat i psykologi ved et universitet i London, er i dag led og ked af ejendommen. Han købte den efter branden i 1997 af I/S Oddervej for at redde et pantebrev på 450.000 kroner, som hjerneskadeforeningen Frederik den VII havde i huset.

»På den måde afværgede jeg to tvangsauktioner. Jeg troede hurtigt, at sagen kom i orden, så vi kunne sælge ejendommen. Men det kunne vi ikke,« fortæller Lars March.

Forsikringsstrid

Forsikringsselskabet Tryg/Baltica ville på trods af, at erstatningen var opgjort til over en million kroner, kun udbetale en tredjedel, fordi ejendommen efter deres meningen før branden var nedslidt.

Halvandet års kamp mod forsikringsselskabet har fået erstatningen op på det nuværende niveau. I mellemtiden har det kostet ejeren op mod 400.000 kroner at overtage ejendommen, som stadig koster ham 10.000 kroner om måneden i husleje. Samtidig er ham gået over 300.000 kroner ned i pris.

»Det ærgrer mig, og jeg ønsker ikke at sætte flere penge til på den ejendom. Så nu vil jeg overveje, hvordan jeg kan få afsat ejendommen, så det får en snarlig løsning. Jeg ønsker heller ikke, at ejendommen skal blive ved med at stå og skæmme Oddervej. Kønt ser det jo ikke ud,« erkender han.

henrik.groenvald@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen