Campingpladser i Århus venter en stor sæson

Tyske turister svigter fortsat strandcampingpladsen, mens bycampingpladserne i Århus kan melde om en stor stigning.

Sæsonen 2000 for de tre campingpladser i Århus Kommune tegner så lovende, at der med flot dansk sommervejr de kommende tre-fire uger ventes rekordbesøg.

Mest afhængig af vejret er man uden diskussion på campingpladsen ved Malling - Astrup Strand Camping:

»For os er vejret det allervigtigste. Vi kan lave nok så meget markedsføring og servicere kunderne nok så meget, men er vejret dårligt, går det skidt,« siger Karin Buhl, der sammen med sin mand Jens Buhl har haft den kommunalt ejede campingplads siden 1989 og siden 1994 som forpagtere.

Katastrofeår i 1998

De supergode år i Ajstrup var 1995, 1996 og 1997 - år med fantastisk flot dansk sommervejr. Så kom katastrofeåret 1998, da det regnede og var koldt i hele højsæsonen:

»Den dårlige sommer betød, at også 1999 blev halvdårlig. Og de seneste tre år har vi haft en konstant tilbagegang i antallet af tyske turister, som har ændret ferievaner,« siger Jens Buhl og tilføjer, at han og ejerne/forpagterne af fem andre campingpladser i Århus-området derfor i årets første tre måneder havde frivillige ulønnede folk til at køre rundt i Tyskland, Holland, Norge, Sverige og Danmark for at gøre reklame for de østjyske campingpladser.

Sejt træk

»Det er et sejt træk at få tyskerne til at komme igen. Alligevel tror jeg i år på en god sæson, fordi vi blandt andet havde en forrygende sæsonstart på de varme helligdage og weekends i foråret - men som nævnt er vi meget afhængige af vejret. 170 af vore 400 pladser er belagt med fastliggere, som vi slet ikke kan undvære. De giver 75 pct. af omsætningen, som i år gerne skulle nå de 70.000 såkaldte persondøgn. Lidt flere end i fjor,« siger Jens Buhl.

Ægteparret på Ajstrup Strand Camping spøger med, at de i sæsonen fra påske til den 24. september arbejder 25 timer i døgnet otte dage om ugen.

Får parret en god sæson tager det på en oversøisk lang ferie. Svigter sæsonen, ender det med en charterrejse til Mallorca!

Anderledes uafhængige af godt sommervejr er man på Blommehaven Camping Århus i Marselisborgskoven, hvor forpagterparret Hanne og Kaj Lykke har haft ansvaret de seneste 12 år:

»Vi er som bycampingplads ikke nær så følsomme over for dårligt vejr. Om end vi naturligvis også har det allerbedst med fint vejr,« siger Kaj Lykke.

Han fortæller, at denne sæson startede "helt vildt" med betydeligt flere gæster end i samme periode i fjor. Og han glæder sig meget over, at der indtil dato har været 30-40 pct. flere tyske gæster end i fjor.

»Jeg tvivler ikke på, at Internettet her har haft en afgørende indflydelse. Det er ganske enkelt alle tiders markedsføring med egne hjemmesider. Vi havde knap 70.000 gæster i fjor, og holder tendensen, og bliver vejret nogenlunde, tror jeg på en rekord i denne sæson,« siger Kaj Lykke.

Blommehaven har blot fem fastliggere på de i alt 395 pladser. Der var 12 fastliggere, da Kaj Lykke og konen tog over, og der er fem af disse 12, der nu er tilbage, idet Kaj Lykke ikke ønsker fastliggere.

Ægteparret Lykke arbejder ca. fra kl. seks morgen til kl. 01. Parrets ferie er de seneste mange år altid gået til det vestlige Kreta.

Aarhus Nord

På kommunens tredje campingplads, Aarhus Nord Camping, fortæller ejerparret siden overtagelsen for halvandet år siden, Birgit og Niels Nielsen, at vejret helst ikke må bliver for sommerligt!

»Vi har det bedst, når der er "museumsbesøgsvejr" med ikke særligt flot sommervejr. Vi er en udpræget bycampingplads og har især mange transitrejsende. Om dagen kan det se lidt tomt ud, men hver aften ved 21-tiden i sæsonen er der godt fyldt op med turister, som drejer fra motorvejen og ind til os,« siger Niels Nielsen.

Tror på god sæson

Campingpladsen har åbent hele året, og uden for sæsonen har man ofte i pladsens 20 hytter og otte campingvogne en god belægning med pårørende til patienter i behandling på Skejby Sygehus

Niels Nielsen regner med en god sæson efter den første, der var lidt præget af turbulens, fordi Århus Kommune i den tidligere ejers tid anbragte sociale klienter på campingpladsen.

Når Birgit og Niels Nielsen arbejder hele året bliver der kun tid til én uges ferie - den går altid nordpå, på skiferie i Norge.

kay.rasmussen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.