Sommerhusejere afviser DAMP-børn

Sommerhusbeboere i Skæring er rasende over planer om at etablere et opholdssted for seks unge med DAMP på en ejendom i det rekreative område.

Århusianernes tolerance overfor minoriteter, handicappede og folk med psykiske problemer er blevet betydeligt mindre de seneste år. Det konstaterer Børn- og Ungechef i Århus Amt, Lars Mathiesen.

Det seneste eksempel er planen om at etablere et bofællesskab for seks unge med DAMP i Skæring. Projektet er blevet mødt med en byge af protester fra naboerne i de omkringliggende sommerhuse.

Kort lunte

»Lunten er blevet meget kort indenfor de seneste år. Folk protesterer med det samme, de hører om planer om institutioner og botilbud. Det er forstemmende, at det er så vanskeligt at få plads til nogle unge mennesker, som er fuldstændig uforskyldte i, at de har fået et handicap med i deres liv, og at det er så svært at finde et sted i vores samfund, hvor de må være,« siger Lars Mathiesen.

»Vi har ikke noget imod den slags institutioner. De skal bare ikke ligge i et sommerhusområde,« siger en af de vrede beboere, Dan Jensen, der selv bor hele året i et sommerhus på Skæring Hedevej. Han repræsenterer en af de 20 husstande, der har sendt en skriftlig protest mod planerne til Århus Kommune.

Utrygge naboer

Protesterne fra sommerhusejerne i Skæring adskiller sig ikke fra de protester, som Lars Mathiensen konstant konfronteres med.

»Generelt er folk utrygge ved det nye naboskab. De frygter, at husene falder i værdi og er bange for, om børn og ældre fortsat frit kan færdes på gaden,« siger Lars Mathiesen.

Århus Kommune godkendte på et magistratsmøde i går, at den selvejende institution Jysk Børneforsorg/Fredeland kan etablere et bofællesskab for seks unge i alderen 16-20 år med DAMP på adressen Skæring Hedevej.

Naboerne havde forinden modtaget naboorientering om projektet, og 20 har skriftligt protesteret over planerne.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen