Kunst til salg på væggene

Der var fuldt hus, der da blev holdt fernisering på salgsudstillingen "Åbne Døre" i Kunstnernes Hus lørdag eftermiddag.

Pladsen var trang i Kunstnernes Hus i Saltholmsgade lørdag eftermiddag. Tilløbsstykket var ferniseringen på salgsudstillingen "Åbne Døre".

Her var der mennesker, som faktisk var begejstrede for det elendige sommervejr. Det var arrangørerne. Og ganske rigtigt betød det dårlige vejr, at mere end 100 mennesker havde fundet vej til de lyse udstillingslokaler i Saltholmsgade.

Carsten Davidsen, der er koordinator for salgsudstillingen, venter da også, at den dystre sommervejrudsigt betyder, at adskillige hundrede mennesker vil lægge vejen forbi udstillingen, som varer hele juli måned.

Få værket med det samme

Formålet med salgsudstillingen er både at århusianere kan komme og se på kunst lavet af andre århusianere, men også at få solgt noget af det.

»Her har gæsterne mulighed for at hægte det værk ned af væggen, som de har købt og betalt, og så tage det med hjem med det samme,« siger Carsten Davidsen.

Udstillingen er en udløber af maj måneds arrangement, hvor der blev holdt "Åbne Døre" til de forskellige kunstneres atelierer rundt om i byen. Men den gang var vejret ikke så godt, set med arrangørernes øjne.

Det var nemlig hedebølge, og århusianerne lå og solede sig på stranden. Det betød et forsvindende antal gæster, men det bliver der nu rettet op på - takket være det våde sommervejr.

Foreningen "Åbne Døre" består af 67 århusianske kunstnere, og besøger man udstillingen i Kunstnernes Hus, kan man se arbejder i keramik, glas, malerier og akvareller.

pernille.ammitzboell@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen