Debatten kan ikke ekskluderes

Den megen ballade i Dansk Folkeparti, hvor en række medlemmer er blevet ekskluderet efter at have været kritiske over for partiets ledelse, klinger hult, men sætter samtidig en række ting i et perspektiv. For kan det virkelig passe, at vi i Danmark har et parti, hvor medlemmerne og tillidsfolkene er 100 pct. enige med ledelsen? Det tror vi ikke.

Derfor har vi lidt ondt af Dansk Folkepartis amtsformand, Per Dalgaard, som vi igennem længere tid har stillet en række stærkt kritiske spørgsmål. Vi har påpeget det ulogiske i, at Dansk Folkepartis skattepolitik er decideret urealistisk, når Per Dalgaard og Dansk Folkeparti ikke ønsker at anvise, hvor han og hans parti vil finde de mange milliarder kroner, som partiet ønsker at solde op i form af massive skattelettelser til de højestlønnede i dagens Danmark. Vores væsentligste mål med vores mange spørgsmål til Dansk Folkeparti var at få Per Dalgaard og andre medlemmer af Dansk Folkeparti til at indrømme, at der som minimum var skønhedspletter, som skulle rettes. Men der er ikke kommet en eneste indrømmelse.

I perspektiv

Forklaringen har vi fundet nu.

For havde Per Dalgaard givet os ret i, at der var nogle ting, som kunne rettes, så ville dette indirekte have været en kritik af partiets politik, som Dansk Folkepartis ledelse har udformet. Så hvis Per Dalgaards manglende vilje til at erkende selv stærkt ulogiske sammenhænge i partiets politik skyldes en frygt for Dansk Folkepartis reaktion, så sætter det balladen i Dansk Folkeparti i et klart perspektiv.

I Socialdemokratiet er ordet frit, og der er mulighed for at markere synspunkter. Også selv om de er i modstrid med partiets officielle politik. Diskussion, dialog og indflydelse for hvert medlem er kodeordene for det demokrati, som Socialdemokratiet og DSU er baseret på. Eksempelvis er vi i DSU stærkt kritiske over for regeringens stramninger på udlændingeområdet. Det har vi markeret ofte og gentager igen, at vi er stærkt uenige i den lovgivning, som statsminister og Socialdemokratiets partiformand, Poul Nyrup Rasmussen, har fået vedtaget i Folketinget.

Måske tager vi bare fejl. Er DF i 100 pct. overensstemmelse med dets tillidsfolk, og er det derfor, der ikke foregår nogen debat i partiet? En debat, hvor enkelte medlemmer er uenige i beslutninger eller sager, som partiet har taget op i byråd, amtsråd eller folketing. Alt, vi beder om, er blot et enkelt eksempel på skrift i disse læserbrevsspalter, hvor en repræsentant fra DF beskriver, hvornår han eller hun senest har deltaget i en diskussion eller debat, hvor han eller hun har markeret et synspunkt, som ikke er i tråd med partiet officielle linie. Eller er ordet frit?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen