Damer dyster om 175.000 kr.

Derby-hopperne er i hovedrollerne når Jydsk Væddeløbsbane i eftermiddag afvikler første del af banens store grand prix-arrangement. Heste, kuske og publikum fra hele landet har sat hinanden stævne i Århus til 24 løb fordelt på to dage.

Hovedbegivenheden lørdag, Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix er sæsonens første store styrkeprøve for de bedste fireårige danske hopper.

Elleve "damer" dyster om 175.000 kr., og vanen tro er Charlottenlund-træneren Steen Juul stærkt repræsenteret. Stalden har tre heste med i løbet. Træneren har valgt selv at køre JP Århus' favorit, Diva Derm, der har vundet fire af sæsonens fem starter. Hestens enlige nederlag fandt sted i den hårde svenske konkurrence, men da var startsporet også det dårligst tænkelige. Denne gang har Diva Derm og Steen Juul alle forudsætninger for at hente en topplacering og meget tænkeligt sejren.

Di den bedste

Modbuddene skal findes blandt især tre heste; Dixi Vang, Di og Destiny. Af disse rangeres Di med Birger Jørgensen som den bedste. Eller hvad mener Birger Jørgensen, som i de seneste tre uger har haft hesten i sin personlige træning i bestræbelserne på at prikke formen optimalt til dagens opgave.

»Hesten har bare trænet stille og roligt siden seneste start, da dens blodprøver stadig ikke er som de skal være, hvilket de ikke har været på noget tidspunkt siden sæsondebuten, da hesten har været ramt af en infektion,« siger Birger Jørgensen.

»Vi har derfor ikke kunnet træne ret meget med Di, men der var fremgang at spore i seneste start. Da kørte vi rigeligt hårdt fra start, men Di holdt alligevel rimeligt ved uden at være prangende. Hesten løb også en fornuftig tid, så vi håber det nu går den rigtige vej,« siger Birger Jørgensen, der har Diva Derm som sin personlige favorit til sejren og holder Di som en outsider.

»Jeg er ikke i tvivl om, at Di er lige så god som de øvrige i feltet, og jeg håber, at hesten er gået lidt frem med det seneste løb i kroppen. Det skulle gerne betyde, at den er en lille tand bedre til grand prixet, og det var jo ikke voldsomt meget der skilte de tre første i forprøven. Med lidt held kan vi være med fremme,« siger Birger Jørgensen. Banens og landets førende kusk deler i øvrigt JP Århus tro på hesten Aim At Victory som ugarderet til V5-kuponen.

Tiltalende hest

»Aim At Victory vinder vel,« lyder det usædvanlig skråsikkert fra Birger Jørgensen om hesten købt i Sverige.

»Det er en tiltalende hest, som der forhåbentlig er mere udvikling i. Hesten var relativt dyr ud fra de resultater den stod med da vi modtog den, men vi fik hesten anbefalet af en svensker og det har foreløbig holdt stik. Vi har fået en hest, der skal kunne klare sig et stykke vej,« fastslår en optimistisk Birger Jørgensen.

Jydsk Væddeløbsbanes sportschef, Flemming Sunn ser frem til grand prix-weekenden med forhåbninger om en række gode sportslige oplevelser. Han vurderer, at en markant forhøjelse af præmieniveauet til weekendens løb har haft en afsmittende virkning på kvaliteten.

»Jeg synes det i forhold til i fjor har hjulpet, men det er klart, at præmiesummerne fortsat ikke er på det niveau, vi håber kan komme. Generelt er jeg godt tilfreds med løbene, selv om vi til to af søndagens løb kunne have ønsket os lidt bedre heste, men her er vi bl.a. ramt af et norsk storløb samme dag, hvor to af Danmarks bedste treåringer kæmper om præmiesummer mangefold større end vores,« siger Flemming Sunn. Til gengæld glæder han sig over at kunne præsentere Danmarks internationale stjerne Frisky Frazer.

»Frisky Frazers tilstedeværelse har ganske vist afholdt et par andre heste fra starte, men det er enhver løbsarrangørs drøm om at kunne vise Frisky Frazer i dens første start efter hestens fantastiske indsats i Elitloppet,« siger Flemming Sunn.

Omsætningen

Omsætningsmæssigt er sportschefens forventninger moderate med 4,2-4,3 mio. kr. mod 4,6 mio. kr. i fjor.

»Vi har i år stor konkurrence på mediesiden, dels åbningen af Øresundsbroen, dels starten på Tour de France, og søndag har vi en spillemæssigt stor konkurrent i EM-finalen,« begrunder Flemming Sunn sin frygt for tilbagegang i spillet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen