Mission nul skader

Fysioterapeut Hans Henrik Gaden og landstræner i atletik Lars Nielsen kan blive to af de absolut vigtigste personer for AGF i den kommende sæson. Og selv om Hans Henrik Gaden under onsdagens AGF-træning afslørede, at hans hovedspil er ganske godt, er det ikke på, men uden for banen, at de to herrer skal vise deres værd ved at mindske risikoen for, at AGF-spillerne rammes af skader.

»Lige nu har vi lige nu kun Kenneth Aggerholm, der er skadet, og det er særdeles positivt, for i den kommende sæson er AGF endnu mere sårbare over for skader,« siger AGF-træner Ove Christensen, der dog ikke tror på, at han helt kan undgå skadede spillere, når sæsonen indledes 23. juli.

»Der vil altid være skader, men vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at undgå dem,« siger Ove Christensen, der ved onsdagstræningens start gav spillerne sit syn på skader: »I fortsætter med at træne, hvis I er trætte. Men når I bliver ømme eller mærker en skade nærme sig, så siger I til. Det er ikke modigt at træne sig til en skade, det er dumt,« fastslog træneren.

Lars Nielsen, der ud over at være landstræner også er cheftræner i Århus 1900 Atletik/Motion, var onsdag med på sidelinjen, da AGF tog hul på træningen. Og han kan se mange områder, hvor AGF'ernes fysik kan forbedres, så risikoen for skader mindskes, og spillernes ydeevne optimeres.

»Spillerne er især svage på bagsiden af lår og ryg, og så har mange af dem svage ankler. Det er alle ting, der kan gøres noget ved, men det kan altså ikke ordnes på en formiddag,« fastslår Lars Nielsen.

claus.sonne@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen