EDB skal spare sporvejene for millioner

Udviklingen af et nyt EDB-system til planlægning af busdriften skal spare Århus Sporveje 20 stillinger. Besparelserne svarer til fem millioner kroner årligt.

Århus Sporveje kan spare 20 stillinger, svarende til fem millioner kroner på årsbasis ved at indføre EDB-planlægning af bydriften.

Det vurderer direktør Leif Markussen, Århus Sporveje, på baggrund af et pilotprojekt, som sporvejene har gennemført i samarbejde med et canadisk firma med støtte fra Færdselsstyrelsen.

»Der er tale om en total EDB-optimering af den måde, vi tilrettelægger på. Hidtil er det foregået manuelt, hvor man har beregnet, hvor mange busser og chauffører, der er brug for hver dag,« siger Leif Markussen.

Besøg i Canada

I disse dage er tre mand fra Århus Sporveje på besøg hos det canadiske firma, der som nogle af de første i verden har udviklet en prototype på trafikplanlægningssystemet.

»Forsøget er forløbet lovende, og alt tyder på, at vi kan optimere driften med færre busser og færre chauffører. Så uanset om Færdselsstyrelsen vælger at fortsætte sin støtte, så fortsætter vi på egen hånd,« siger Leif Markussen.

henrik.olesen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen