Skole for psykisk syge lukker efter AOF-konkurs

D29, der er en skole for unge med svære psykiske problemer, må lukke på grund af skærpede tilskudsregler i Undervisningsministeriet. D29 havde et nært samarbejde med det konkursramte AOF.

For få elever betyder, at D29, den århusianske skole for unge med psykiske problemer, må dreje nøglen om.

På torsdag træder bestyrelsen sammen for at tage stilling til et negativt svar fra Undervisningsministeriet med hensyn til skolens muligheder for at få tilskud i fremtiden.

Det oplyser bestyrelsesmedlem Lise Rahm, som kalder en lukning for eneste mulighed.

»Nu har vi fået svaret fra Undervisningsministeriet, og det fortæller os, at en lukning er den eneste mulige konsekvens,« siger Lise Rahm, formand for landsforeningen Sind.

Mellemværender

D29 har siden sin begyndelse for et år siden haft et nært samarbejde med den århusianske afdeling af AOF, som for få uger siden gik konkurs. Blandt andet har der ifølge konkursboets kurator været tale om økonomiske mellemværender, selv om de i virkeligheden skulle have været selvstændige enheder.

Lån er betalt tilbage

Lise Rahm oplyser i den forbindelse, at AOF lånte penge af D29, men hovedparten af disse lån er tilbagebetalt.

»Lukningen af D29 har derfor ikke direkte noget at gøre med AOF's konkurs. Det er snarere Undervisningsministeriets skærpede krav om tilskudsberettigelse, der gør, at vi ikke kan fortsætte,« siger hun.

Ministeriet oplyser i sit svar til D29, at der skal være 30 elever ad gangen på årsbasis, men ifølge Lise Rahm har skolen blot udsigt til omkring 20.

Skole får nyt navn

I stedet håber bestyrelsen, der har personsammenfald med den tidligere bestyrelse i AOF, at det vil være muligt at samle D29's aktiviteter på den nyoprettede Dalgas Skolen, som er det nye navn for Lilleskolen for Voksne, som også var berørt af konkursen i AOF.

I løbet af det seneste år er det lykkedes unge med psykiske problemer at komme ind i uddannelsesforløb efter ophold på D29.

halldor.henriksen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen