To grand prix-byer faldt fra

Århus har nu to konkurrenter færre i kapløbet om at få det internationale melodi grand prix til byen næste år.

På trods af stor forhåndsinteresse faldt Aalborg og Fredericia fra som bejlere til værtsskabet for det internationale melodi grand prix i Danmark næste år, og det betyder at Århus nu har to konkurrenter færre.

Sidste frist i går

Det var nemlig sidste frist for at indsende en ansøgning om værtsskab i går mandag, og på det tidspunkt havde Danmarks Radio modtaget i alt seks ansøgninger.

Ud over Århus kom de fra byerne Brøndby, Farum, København, Odense og Herning.

Messehal i Herning

Byen på heden lokker med den 5000 kvadratmeter store messehal, mens for eksempel København foreslår både Forum, Bella Centeret og Parken som centrum for det musikalske sceneshow. København er desuden parat til at arrangere en kæmpemæssig folkefest på Rådhuspladsen med storskærm og direkte transmission fra showet. Århus tilbyder Musikhuset som ramme om det spektakulære show.

Ifølge tidligere udtalelser fra grand prix-generalen på DR, Jørgen Ramskov, går kanalen efter det sted, der kan sikre, at de 38 millioner, som showet koster at sætte op, kommer i kassen.

Da pengene blandt andet skal komme fra entreindtægter har borgmester Flemming Knudsen ladet forstå, at Århus, der ikke kan tilbyde mere end godt 1300 siddepladser, er parat til at kompensere for de manglende billetpenge med kroner fra kommunekassen.

Resultat 6. juli

Det bliver spændende at se, om Jørgen Ramskov har lyttet efter. Resultatet foreligger den 6. juli, hvor DR offentliggør navnet på værtsbyen for det internationale melodi grand prix i Danmark. louise.witt@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen