AGF-talent alvorligt skadet

Leon Andreasen har med sine kun 18 år allerede slået sit navn fast i startopstillingen på AGF's superligahold, men en kompliceret hofteskade giver ham nu til mindst to-tre ugers pause.

Det er gået stærkt for AGF's supertalent Leon Andreasen, og måske også for stærkt. Siden pokalsejren over FC Nordjylland har den kun 18-årige forsvars-/midtbanespiller været fast inventar på AGF's bedste hold, hvor han med rette har fået mange roser for sin indsats.

Mandag i sidste uge var Leon Andreasen først højre back i sejren over AaB i superligaen. Torsdag spillede han offensiv midtbane i pokalnederlaget til Esbjerg, og søndag var han tilbage som højre back i det knebne 1-2 nederlag til Brøndby i superligaen. Fælles for disse kampe var, at det unge talent ikke var i stand til at spille i samtlige 90 minutter. Årsagen var også den samme, nemlig kraftige smerter i hoften.

Ifølge AGF's fysioterapeut Hans Henrik Gaden er der tale om en muskelskade i hoftebøjen, der nu har voldt Leon Andreasen problemer i tre kampe i træk.

»Der er sket en overbelastning, men hvis musklen først springer, er der risiko for et halvt års pause. Derfor tager vi ingen chancer,« sagde Hans Henrik Gaden i går efter mandagens træning.

Fodboldro i 2-3 uger

AGF's trænerstab har nu besluttet at give Leon Andreasen fodboldro i 2-3 uger, så han via konstante behandlinger kan komme af med smerterne i sin beskadigede muskel.

Andre AGF'ere har døjet med samme type skade, nemlig Jens Overgaard og Tommy Nielsen, der måtte igennem en operation. Mange spillere har faktisk mistet en glorværdig karriere på grund af denne komplicerede hofteskade, understregede cheftræner John Stampe alvoren i Leon Andreasens situation.

Skaden kommer også til at koste Leon Andreasen deltagelsen på det danske U 19-landshold, der fra mandag til fredag i næste uge skal forsøge at tage første skridt mod EM-slutrunden 2002 i Norge.

Her er det AGF-trænernes klare overbevisning, at Leon Andreasen ikke skal spille, og den holdning vil blive bekræftet af AGF-læge Ulrich Fredberg over for DBU og Per Andersen, der har ansvaret for U 19-landsholdet.

Ellers er AGF-lazarettet ved at svinde ind. Den hårdt savnede midterforsvarer Jesper Andersen, der i de sidste minutter under lørdagens træning fik et regulært trælår og derfor ikke var i stand til at spille mod Brøndby, kom under fysioterapeutens kyndige behandling i går, og gentagne behandlinger i dag på træningsfridagen skulle åbne muligheden for, at den unge fynbo kan træne for fuld damp i morgen.

Samme melding gælder for polske Tomasz Mazurkiewicz, der er kommet sig efter albuestødet på øret fra Brøndbys Kim Daugaard i slutningen af 1. halvleg. Et hændeligt uheld, indrømmede John Stampe efter gentagne gange at have set episoden på TV.

Også Scott Sellars ventes klar til søndagens opgave mod FC Midtjylland. Den lille englænder havde for store smerter umiddelbart før kampstart mod Brøndby, og han følte ikke for at spille, og det tog cheftræner John Stampe hensyn til.

Forstærkning på vej

Med tegningen til et slagkraftigt mandskab lægger AGF-trænerne ikke skjul på, at der alligevel er brug for en forstærkning.

Noget tyder da også på, at forstærkningen kan være på vej, idet AGF tilsyneladende forhandler med Herfølges danske mester, Thomas Højer. (Læs 2. sektion side 4).

»Friskt blod, som de to irere (Mickey Doyle og Liam Miller, red.), polakken (Tomasz Mazurkiewicz, red.) og Leon Andreasen har givet holdet et løft, men vi har en ekstrem smal trup, som også gav os problemer, da vi fik tre mand skadet i Brøndby-kampen,« sagde Marc Rieper.

»Skal vi opnå den nødvendige konkurrence om pladserne, skal vi have en væsentlig bredere trup. Samtidig skulle vi gerne have fat i forstærkninger med en øjeblikkelig effekt,« tilføjede assistenttræneren.

Med hensyn til Doyles og Millers fremtid i AGF forventes den sag afklaret senest i december, når John Stampe, Marc Rieper og en række spillere aflægger irernes ejer, den skotske storklub Celtic, et besøg. Marc Rieper håber dog på, at AGF ved besked allerede inden sidste kamp i efterårssæsonen, den 9. december mod Lyngby, men afgørelsen ligger hos Celtic, og selvfølgelig om de to har lyst til at blive.

Mens begge trænere i går var enige om, at Brøndby lige havde det ekstra lille plus, der skulle til for at vinde søndagens kamp i Århus, har cheftræner John Stampe allerede set fremad mod efterårets sidste fem kampe.

Skal have ni point

»Vi skal have ni point mere. Men nu har vi også et hold, der kan spille ok fodbold og har en ok indstilling. Vi så det for alvor mod AaB, men også fine tendenser i opgørene mod Esbjerg og Brøndby. Nu mangler vi bare lige det mentale, der af og til blokerer vores spil,« fastslog cheftræneren.

Set i bakspejlet lægger han og Marc Rieper ikke skjul på, at enkelte spillere langt fra ydede deres bedste i opgøret mod Brøndby.

»Der var tale om den største kamp på Århus Stadion i mange år, og hvis en spiller ikke er i stand til at levere varen på sådan en dag, er der noget rivende galt,« fastslog Marc Rieper.

AGF-staben fortsætter arbejdet med to gange træning hver dag onsdag og torsdag og en gange træning både fredag og lørdag.

jan.lacour@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.