KL gik uden om Århus med trafik-forslag

Århusianske byrådspolitikere undrer sig over, at Kommunernes Landsforening (KL) ikke spurgte Århus Kommune, inden foreningen gav sit høringssvar til Trafikministeriet i sagen om EU's planer om at tvinge kommunerne til at gennemføre udbud af den kollektive trafik.

Forslaget vil i Danmark alene få konsekvenser for Århus Kommune, da samtlige landets øvrige kommuner enten allerede har gennemført eller er i færd med at gennemføre udbud af den kollektive trafik.

»Vi er dybt forundrede, for vi har ikke hørt en lyd, og det undrer os da specielt, fordi forslaget har sigte på Århus,« siger trafikrådmand Poul B. Skou (K).

Besynderligt

Forundringen deles af SF's trafikpolitiske ordfører, Jørgen Skov.

»Det er meget besynderligt, at Århus Kommune ikke er blevet hørt,« siger Jørgen Skov.

Kritikken afvises af formanden for KL's miljø-. og forsyningsudvalg, Johannes Poulsen (R).

»Det bør ikke bringe Århus Kommune i harnisk, at KL har svaret, at det bør være en kommunal beslutning, om man vil udlicitere eller ej,« siger Johannes Poulsen.

Kommunernes ansvar

KL har i sit svar til Trafikministeriet forud for de videre forhandlinger om EU-forslaget gjort det klart, at kommunerne mener, at beslutninger om kommunale opgaver skal tages af kommunerne.

EU's trafikministre godkendte den 20. december, at en arbejdsgruppe går videre med forslaget, der betyder, at al kollektiv trafik skal udsættes for udbud.

Søger EU-enighed

Som et led i gruppens arbejde har Trafikministeriet, der sidder med i arbejdsgruppen, haft sagen til høring hos Kommunernes Landsforening.

Nu søger arbejdsgruppen, der tæller embedsmænd fra samtlige EU-lande, at finde et endeligt forslag, der kan samle enighed. Det danske standpunkt har hidtil været, at man støtter forslaget.Det var onsdag ikke muligt at træffe trafikminister Jacob Buksti (S) for en kommentar.

henrik.olesen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen