FC Aarhus vil bygge stadion på havnen

Den ambitiøse klub holder øje med mulighederne på havnearealet i Århus, oplyser koncerndirektør Tom Matthiesen.

Den århusianske 1. divisionsklub, FC Aarhus, fortsætter strømmen af store planer for fremtiden. Seneste vision er et helt nyt stadion på havnearealet i Århus. Projektet skal ses i lyset af den kendsgerning, at det bliver mere end svært at udbygge og modernisere Riisvangen Stadion, klubbens nuværende anlæg, oplyser FC Aarhus-direktør og klubejer Tom Matthiesen.

Parat til at slå til

Konkret har den ambitiøse klub ikke kig på noget bestemt areal, men når Århus Kommune på et tidspunkt frigør havnearealerne, og grundene dermed bliver sat til salg, er FC Aarhus parat til at slå til, hvis det altså viser sig at være den løsning, klubben vælger for at få et tidsvarende anlæg, tilføjer koncerndirektøren.

»Ingen ved, hvornår havnearealerne bliver offentligt udbudt, men vi vil hele tiden holde øje med, hvad der sker. Det er bestemt et område, vi interesserer os meget for,« fastslår Tom Matthiesen.

Direktørens foreløbige tanker peger i retning af et multistadion, hvis omfang helt afhænger af, hvor mange lejere det kan lykkes klubben at trække med ind over projektet.

»Før vi har en række lejere på plads, kan vi ikke forholde os til, hvor omfattende stadionprojektet skal være. Kun ved et stort fællesskab kan det lade sig gøre at bygge et nyt stadion. Der skal være mange anvendelsesmuligheder, også når der ikke spilles fodbold,« forklarer Tom Matthiesen, der forestiller sig kontorlokaler, restaurant, fitnesscenter og café som nogle af de muligheder, et kommende stadionprojekt kunne rumme.

Stort pladskrav

Ifølge direktøren, der netop har solgt sin virksomhed omhandlende udvikling af erhvervsejendomme, er pladskravet til hele herligheden et areal på minimum 10-15.000 kvadratmeter plus parkeringspladser.

Klubejeren i FC Aarhus vil dog endnu ikke udelukke hverken udbygningen af Riisvangen eller et senere bud på driften af Aarhus Idrætspark.

Kender ikke prisen

»Af gode grunde kender vi ikke prisen for et nyt stadion på havnen, og der er naturligvis mange løse ender, som vi skal undersøge nærmere. Men vi må erkende, at der er for lidt plads omkring Riisvangen, der ligger lige midt i et boligområde. Og det betyder, at vi hurtigt vil få store til- og frakørselsproblemer i forhold til de planer, vi fremover har om store arrangementer,« påpeger Tom Matthiesen.

jan.lacour@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.