Borgmester vil kæmpe for nyt Studenterhus i Århus
Ny Århus-borgmester klar til at arbejde for studenterhus i Århus. Studerende inviterer andre studerende til stormøde om projektet i februar.
Byens nye borgmester - siden i går - Louise Gade (V) er klar til at kæmpe for, at Århus får et nyt, stort studenterhus centralt placeret i byen. En penge-plan skal komme fra de studerende og uddannelses-stederne, til gengæld vil Århus Kommune gå ind i opgaven med at finde det rigtige hus eller den rigtige grund til studenterhuset.
»Det er vigtigt, at vi nu får snakket videre med de studerende om planerne for et studenterhus i Århus, så vi kan komme videre med ideen om et fælles hus for alle studerende - ikke bare på de videregående uddannelser,« siger Louise Gade.
En række Århus-politikere var - før valget 20. november - varme fortalere for ideen om et nyt studenterhus i Århus. En af dem var Louise Gade, som nu har taget plads i borgmesterstolen.
»Min holdning er uforandret, at studenterhuset er en god idé. Fra kommunens side må vi forsøge at finde en centralt placeret lokalitet til formålet, og så må de studerende og uddannelses-stederne komme med en finansieringsplan og et bud på indholdet i huset,« siger borgmesteren.
Huset som mødested
Hun ser gerne, at huset bliver et mødested for studerende og erhvervsliv - et sted, som ikke blot bliver en festforening, men også et fagligt mødested.
»Det er vigtigt, at vi får bragt de studerende og erhvervslivet tættere sammen, og et studenterhus kan være et sted for direkte kontakt mellem parterne,« siger Louise Gade.
Borgmester-opbakningen til ideen glæder Anders Kühnau Hansen, talsmand for en studenterhus-arbejdsgruppe nedsat af Studenterrådet ved Aarhus Universitet:
»Det lyder rigtigt godt, at den nye borgmester holder fast i ideen om studenterhus,« siger han.
Arbejdsgruppen har selv lavet et stort benarbejde i november og december for at hverve studerende til projektet. En lang række uddannelses-steder er besøgt, og meldingerne fra de studerende rundt i byen har været gode.
»Vi har fået positiv respons på ideen og bedt hvert uddannelsessted om at møde med én eller to repræsentanter til et fællesmøde i februar,« fortæller Anders Kühnau Hansen.
Kontaktnetværk
Arbejdsgruppen har desuden etableret et kontakt-netværk med studenterhus-folk i byer som Aalborg, Odense, Kolding og København for at få gode råd om at drive studenterhus. Og erfaringer er der nok af landet over.
»Efterhånden er det jo kun Århus som mangler et studenterhus, og det er jo lidt mærkeligt med alle de studerende, der er i byen,« siger Anders Kühnau Hansen.
Et bredt flertal af politikere i Århus Byråd bakker op om studenterhuset. Udover Venstre-borgmesteren har tre andre partier erklæret deres støtte til ideen. Ved sidste års budgetforlig fandt forligspartierne S, R og SF ganske vist ingen penge til ideen, men de enedes om en hensigts-erklæring med følgende ordlyd:
"Forligspartierne ser positivt på at undersøge muligheden for etablering af et centralt beliggende studenterhus".