Flensted går til kamp for transportcenter

Trods trafikministerens afvisning af at betale til jernbanespor er amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen (S) fortsat tilhænger af transportcenter i Årslev.

Amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen (S) har absolut ikke opgivet kampen for at få placeret et transportcenter i Årslev - bygget delvist for statslige midler.

Flensted agter tværtimod snart at mødes med trafikminister Flemming Hansen (K) og transportcentrets fremtid i Årslev, selvom ministeren for nogle dage siden afslog at bidrage til byggeriet af den nødvendige jernbaneforbindelse.

Trafikministeren meddelte forleden i et brev til amtsborgmesteren, at "med hensyn til finansieringen (af et ekstra togspor, red.) synes det helt uundgåeligt, at hovedparten eller hele finansieringen vil være et lokalt/regionalt anliggende".

Flensted: Intet dødsstød

Det har toppolitikere i Århus - både borgmester Louise Gade (V) og viceborgmester Poul B. Skou (K) - opfattet som et klart nej og et dødsstød, men det afviser amtsborgmesteren.

»Det er ikke det, han har skrevet til mig - og i øvrigt har jeg en planlagt forhandling med trafikministeren i løbet af foråret,« siger amtsborgmesteren, som samtidig gør opmærksom på, at Årslev trods det ekstra togspor (kaldet shunt, red.) fortsat er den billigste løsning.

Forstår ikke byrådet

»Overslagsberegninger viser, at Årslev - inklusiv shunt - er næsten 100 mio. kroner billigere end Hasselager. Sådan er landet faktisk, så jeg forstår måske ikke helt diskussionen i Århus Byråd,« siger Johannes Flensted-Jensen.

Formanden for amtets udvalg for miljø og trafik, Venstremanden Anders Bach Andersen deler dog bekymringen i Århus, og han mener, at det nu må være op til amtsborgmesteren at tage sagen op på ny.

V: Sagen må genoptages

»Som situationen er nu, hvor trafikministeriet har meddelt, at de stort set ikke vil bidrage økonomisk, og Århus Kommune heller ikke vil, så bør Århus Amt genoverveje Hasselager-muligheden,« siger han, men det afviser amtsborgmesteren.

»Jeg kan slet ikke se, hvorfor sagen skal genoptages - den er vendt og drejet,« siger Johannes Flensted-Jensen, som vil drøfte sagen på et møde med Louise Gade i næste måned.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen