AGF-ledelse vil købe ind

Træner John Stampe ønsker en ny midtbanedirigent. Klubbens ledelse arbejder på at indfri trænerens ønske, oplyser direktør Michael Hyldgaard.

En dirigent på midtbanen er en åbenlys mangel i AGF. Det mener cheftræner John Stampe, der i går ikke ville afvise, at en midtbanedirigent med en vis rutine kan være afgørende for, om klubben redder eksistensen i superligaen.

For to måneder siden præsenterede cheftræneren ellers en egnet type på et sølvfad over for AGF's direktør. Stampe havde talt med den pågældende, en etableret dansk superligaspiller, der var interesseret i at komme til Århus.

»Men klubben var ikke parat til at ofre de nødvendige penge. Men i det hele taget har ledelsen valgt at sige, at vi skal klare os med den trup, vi har. Og det arbejder vi så udfra,« oplyste John Stampe efter tirsdagens træning på Århus Stadion.

Ihærdigt arbejde

Nu tyder alt på, at ledelsen har fået en anden indstilling. I hvert fald arbejdes der ihærdigt med at hente forstærkning til klubben, afslørede direktør Michael Hyldgaard, der i går havde en samtale med cheftræneren oven på mandagens meget skuffende AGF-indsats i det målløse bundopgør mod Vejle.

»Der var tale om den sædvanlige dialog med træneren om, hvad vi kan gøre i den aktuelle situation. Og der skal ikke herske tvivl om, at vi er utilfreds med det sportslige i øjeblikket. Vi er klar over situationens alvor og følger løbende udviklingen, men når vi taler om forstærkninger, har vi altså økonomiske aspekter at tage højde for. Sådan er virkelighedens verden,« fastslog Michael Hyldgaard.

Frygter ikke nedrykning

Bestræbelserne på at hente forstærkning til AGF, sker ikke i frygt for at rykke ud af superligaen, forsikrer direktøren.

»Vi har bestemt ingen forventninger om at rykke ud, og vi er parate til at anvende vore ressourcer bedst muligt for at undgå den situation,« understregede Michael Hyldgaard, der ikke kan sætte en tidshorisont for, hvornår en eventuel forstærkning skal være på plads.

Ingen hurtig løsning

»Det er altid rart hurtigt at kunne indfri trænerens ønske og have en klar allerede til på søndag (hjemmekamp mod FC Midtjylland i Århus, red.), men det er jo ikke kun os, der bestemmer. Den pågældende spiller har også noget at skulle have sagt,« påpegede AGF's direktør.

Når cheftræner John Stampe savner en midtbanedirigent, hænger det sammen med det meget unge mandskab, han i dag råder over.

»Jeg har syv drenge (Baris Özcan, Leon Andreasen, Mickey Doyle, Liam Miller, Tomasz Mazurkiewicz, Martin Hansen og Allan Borgvardt, red.), der kontinuerligt spiller på holdet, og de kan ikke på banen hente hjælp hos de rutinerede (Erik Boye, Mads Rieper, Jesper Andersen og Henrik Risom), hvis de fire har nok i sig selv. Og det er i virkeligheden nok kernen i vores problemer,« forklarede John Stampe.

Dirigentens rolle

»Jeg kan give direktiver og vejledning før kampen, men hvis det ikke går på banen, kan jeg ikke bare løbe ind og tale med spillerne om problemerne. Og det er i den forbindelse, de unge mangler en dirigent at læne sig op ad,« tilføjede AGF-træneren.

De unges medansvar

Som eksempel gav han Tommy Schram, der virkelig har overtaget dirigentstokken i Vejle. Og det er en type som ham, John Stampe efterlyser til sin unge trup.

Midterforsvarer Jesper Andersen bakker op.

»Vi fire burde kunne tage noget mere ansvar og bære de unge frem, men på grund af presset er vi lidt fjerne i øjeblikket. Så jo, vi higer alle efter en dirigent, men kommer der ingen, er eneste alternativ at kigge ind i os selv og finde en ledertype i egne rækker,« sagde den 22-årige fynbo.

jan.lacour@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen