Møbelfadæse koster rådhusansat jobbet

I en alder af 58 år er embedsmanden, der blev taget i at give originale Wegner-møbler væk, er efter eget ønske gået på pension.

Den såkaldte møbelfadæse på Århus Rådhus har fået alvorlige følger for den kommunale embedsmand, som kom i mediernes søgelys ved at forære to originale Wegner-møbler til et spejderloppemarked.

Fadæsen blev åbenlys og stærkt medieomtalt, da møblerne efterfølgende indbragte 118.000 kroner ved en auktion, og sagen har været så voldsom en belastning for den 58-årige embedsmand, at han har bedt om at måtte fratræde.

Rådmand Poul B. Skou (K) oplyser, at den pågældende ekspeditionssekretær i kommunens ejendomsforvaltning fratræder sin stilling pr. 1. juli 2002 med pension - efter 38 års tjeneste i kommunen. Indtil da afvikler han ferie og har dermed forladt sin arbejdsplads.

Beklagelig sag

»Sagen har været en belastning for manden - han føler ikke, han kan komme frem på rådhuset, uden at folk spørger til sagen. Jeg opfatter det som dybt beklageligt, at han på den baggrund har valgt at stoppe. Jeg må sige, at vi intet har at udsætte på den kæmpeindsats, han har ydet i kommunen. Så har der været en enkelt lille skyggesag, men i forhold til de mange års tro tjeneste er det meget lidt,« siger Poul B. Skou.

Rådmanden vil ikke oplyse de nærmere detaljer i embedsmandens fratrædelsesordning med kommunen, men han kalder den »helt efter bogen.«

»Aftalen kan godt ses som mere favorabel, end hvis man havde sagt op. Men mange års tro tjeneste må give anledning til, at han får en god og fair behandling,« siger rådmanden.

De omstridte møbler i cubamahogni var tegnet specielt til Århus Rådhus af den verdensberømte danske arkitekt Hans J. Wegner i forbindelse med rådhusets indvielse i 1942.

Møbelfadæsen medfødte stor politisk kritik, og rådmand Poul B. Skou måtte beklage sagen over for byrådet, hvor han omtalte den som en »dybt beklagelig fejl.« Siden er rådhusets procedurer strammet op, lige som der er foretaget en registrering af de værdifulde møbler.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen