Mere plads til genbrug på Trøjborg

Y's Mens Club Marselisborg holdt flyttedag i går med Genbrugsen Tordenskjold og råder nu over tre gange så stort et salgsareal som før i en af byens ældste genbrugsbutikker på Trøjborg.

Tre gange så megen plads som før, og en butik på det allerbedste hjørne på Trøjborgs lange forretningsstrøg.

Jo, ikke underligt, at de mange frivillige hjælpere fra Y's Mens Club Marselisborg var i godt humør i går, da klubbens succesrige genbrugsbutik på Trøjborg holdt flyttedag.

Siden 1993 har Genbrugsen Tordenskjold, som butikken hedder, haft til huse under meget trange forhold på blot 60 kvm i kælderen til Tordenskjoldsgade 23.

I går åbnede man så i de 180 kvm, hvor der indtil for nogle måneder siden var Trøjborg Sko, på hjørnet af Tordenskjoldsgade og Trøjborgvej. I den aller sydligste ende af Trøjborgs lange indkøbsgade.

»Foruden en tredobling af salgslokalet råder vi over 45 kvm lager i kælderen. Vi er særdeles glade for at have overtaget lejemålet, som giver både de mange frivillige bedre plads at arbejde på, ligesom varerne nu kan præsenteres meget bedre,« fortæller rådgivende ingeniør Knud Pedersen fra Skødstrup, som på tredje år er formand for Y's Mens Clubs afdeling for genbrugsforretningen.

45 navneskilte har han udstedt - hvilket samtidig er antallet på de frivillige, som ulønnet arbejder i genbrugsforretningen, der har åbent fem dage om ugen fra kl. 11-17.

Øget omsætning i sigte

Knud Pedersen regner temmelig sikkert med, at omsætningen vil stige ganske pænt nu, fordi man har bedre plads og dermed flere varer i butikken. I fjor blev overskuddet på flere end 300.000 kr., som går til børnearbejde i Århus.

En gammel aftale med de oprindelige ejere af genbrugsforretningen giver KFUM & K i Århus halvdelen af overskuddet - dog med et årligt maksimum på 125.000 kr. Genbrugsen har ingen indsamlinger. Alle varer får man foræret, og mange bringes lige til døren af folk på Trøjborg og andre bydele. Man har søgt kommunen om tilladelse til at placere en container nær butikken, som folk så kan lægge gaverne i. Alternativet er, at der står kasser og bæreposer foran butikken.

Ind på den tidligere adresse flytter inden længe butikken Akropolis Blomster, som i øjeblikket ikke har ret megen plads at gøre godt med i Tordenskjoldsgade 25. Flytningen bliver overkommelig, idet det blot gælder om at bære tingene til kælderen i naboejendommen.

kay.rasmussen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen