Arkitektonisk og trafikmæssig skandale

VI KAN SLET ikke forstå, at der fra stadsarkitektens kontor ikke lyder en kraftig advarsel mod det groteske rampevejs-projekt.

I dag er miljøet langs Halls Sti lidt slidt, men meget charmerende. Naturligvis kan det forbedres med en bedre pleje af træerne og med en smukkere belægning og en smukkere belysning. Men miljøet er ret enestående. De fleste århusianere kender den træbeklædte skrænt langs banen, og de fleste holder af dette karakteristiske bybillede.

En rampevej tværs ned over skrænten ødelægger fuldstændig det særegne og smukke miljø langs Halls Sti. En rampevej angriber også arkitekturen på Frederiks Bro. På mødet på Skt. Annagade Skole om lokalplan 649 trøstede en arkitekt fra stadsarkitektens kontor tilhørerne med, at kommunen ville opsætte nogle smukke lamper! Det var mildest talt grotesk at høre på.

Behov for analyse

Hvorfor fremfører stadsarkitektens kontor ikke en analyse, der viser, hvilke ødelæggelser, lokalplan 649 vil resultere i på Frederiksbjerg?

Beboerforeningen på Frederiksbjerg har foreslået en alternativ adgangsvej ind til Bruuns Galleri: En vej fra Ankersgade-Ringgadekrydset til Bruuns Galleri. Når denne vej føres under Frederiks Bro, vil den ikke ødelægge noget miljø. Ingen vil blive generet.

Ser man på et bykort, så er det let at se, at en vej fra Ringgaden giver en fantastisk fin vejforbindelse til Bruuns Galleri for trafik fra alle forstæder, der ligger nordvest, vest, sydvest og syd for City.

En anden væsentlig fordel er, at en vej fra Ringgaden under Frederiks Bro leder trafikken uden om de tætte boligområder på Frederiksbjerg. Ringgade-løsningen er derfor langt at foretrække, såvel arkitektonisk som m.h.t. gennemfartstrafik og trafikforurening på Frederiksbjerg.

Jeg håber, at et flertal i Århus Byråd vil forkaste lokalplan 649.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.