Chefen for festugen pludselig fratrådt

Efter kun to år som generalsekretær for Århus Festuge er Dieter Jaenicke med øjeblikkelig virkning fratrådt. Ingen vil udtale sig i sagen.

Generalsekretæren for Århus Festuge, Dieter Jaenicke, er øjeblikkeligt fratrådt sin stilling. Sagen er mørklagt. Hverken festugens bestyrelse, medarbejdere, eller Dieter Jaenicke selv vil kommentere den pludselige fratræden, der blev offentliggjort i aftes.

»Efter aftale med bestyrelsen har jeg ingen kommentarer,« lød den knappe melding fra sagens hovedperson, Dieter Jaenicke. Sådan lød også svaret fra festugens politiske bestyrelse på fem byrådsmedlemmer, der har givet hinanden håndslag på ikke at udtale sig i sagen.

»Jeg har absolut ingen kommentarer. Den eneste, der kan udtale sig i sagen er festugens formand, Louise Gade (V),« sagde kulturrådmand Torben Brandi Nielsen (S).

Aftenen igennem var det umuligt at træffe borgmester Louise Gade.

Skarp kritik

Fra flere sider rettes der imidlertid over for JP Århus skarp kritik af Dieter Jaenicke. Han beskyldes bl.a. for nepotisme, overforbrug, dyre rejser, arrogance og for offentligt at have kritiseret sin politiske chef.

Fratrædelsen blev en kendsgerning efter et bestyrelsesmøde mandag eftermiddag, efterfulgt af et møde med Dieter Jaenicke.

Herefter udsendte borgmester Louise Gade og Dieter Jaenicke en fælles fire linjer lang pressemeddelelse om, at fratrædelsen sker efter gensidig aftale, og at parterne har aftalt, at der ikke fremsættes yderligere kommentarer til sagen.

Dramatisk afsked

Generalsekretæren fratræder efter kun to år.

Han kom fra en stilling som festivalleder for Internationales Sommertheater Festival Hamburg, som han forlod på lignende dramatisk vis, da en politisk nedsat kommision besluttede at desavouere hans stilling i forbindelse med sammenlægningen med en anden kulturinstitution, kulturfabriken Kampnagels.

En pendant til forløbet i Århus, hvor der også tales om sammenlægning.

Plan om sammenlægning

Umiddelbart før starten på dette års festuge kom fire byrådsmedlemmer, heriblandt formanden for festugen, Louise Gade med et udspil om at sammenlægge Århus Festuge med Kulturhus Århus for at sikre festugen et større lokalt islæt. En udmelding som Dieter Jaenicke ikke lagde skjul på at han mente var ualmindelig dårligt timet, og at han overvejede sin stilling.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen