Planer om nyt cykelhold i Århus

Cycling Aarhus og købmandskæden Favorit arbejder i øjeblikket på at opbygge et stærkt cykelhold i Århus. Søndag stod de for sæsonens sidste cykelløb i Århus.

Den cykel-glade Favorit-købmand, Normand Svendsen, afslørede søndag, at han har planer om at skabe et nyt, stærkt cykelhold i Århus. Planerne afslørede han, da flere end 600 cykelryttere deltog i sæsonens sidste cykelløb, Favoritløbet, som blev kørt i Hasselager.

»Jeg er meget glad for cykelløb. Det er en herlig sport, og i Favorit overvejer vi seriøst at være med til at starte et nyt cykelhold i samarbejde med Cycling Aarhus. Det kunne virkelig være spændende,« fortalte købmand Nordmand Madsen.

De seneste par år har han haft tæt kontakt med formanden for den lokale cykelklub, Stig Nørregård, der er formand for den arrangerende klub, Cycling Aarhus. Formanden ser meget gerne et tættere samarbejde med Favorit.

En stor drøm

»Det er ingen hemmelighed, at vi har en stor drøm om at være med helt fremme i dansk cykelsport. Men det er ikke noget, man lige kommer fra den ene dag til den anden. Hvis vi skal have flere A-ryttere i klubben, så skal vi købe dem, og det har klubben ikke råd til. Men efter sæsonen skal vi have en snak med Favorit om mulighederne for at opbygge et nyt, stærkt cykelhold,« fortalte Stig Nørregård Madsen og understreger, at opbygningen af et nyt cykelhold vil være en længere proces.

»Vores nuværende organisation er slet ikke gearet til så stor en opgave, så hvis vi skal føre planerne ud i livet, skal det ske i etaper,« fortalte Stig Nørregård, der fra målområdet kunne følge de mange ryttere, der kørte på den 30 kilometer lange rundstrækning.

"Passive" aktive

De småfrysende tilskuere måtte kigge langt efter de lokale ryttere, da de fleste Cycling Aarhus rytterne ironisk nok var forhindret i at deltage i klubbens eget løb, da de var involveret i praktiske opgaver.

»Løbet er en stor opgave for klubben, og mange af vores ryttere er nødt til at hjælpe til med at afvikle løbet ude på ruten,« fortalte Stig Nørregård, der har været godt tilfreds med sæsonen.

»Vores elite har skuffet lidt, men vi har en masse ryttere der er på vej frem i rækkerne, og de har kørt en flot sæson,« fortalte formanden.

Ryttere i alle aldre

Cykelryttere i alle aldre fra yngste drenge til veteraner havde fundet cyklen frem for at køre de sidste kilometer inden vinterpausen.

»Vi er meget glade for de mange tilmeldinger. Det gode vejr har fået folk til at forlænge sæsonen, og derfor har overraskende mange valgt at stille op i vores løb,« fortalte Stig Nørregård. De mange tilmeldinger satte arrangørerne på en stor opgave, men med massiv hjælp fra det lokale Favorit Supermarked, der stillede både biler og mandskab til rådighed, forløb afviklingen perfekt.

nikolaj.worm@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen