Tilskuere fik lov til at gå efter overfald på Viborg-spillere

AGF-sikkerhedschef fortryder, at der ikke blev foretaget civile anholdelser af tilskuere, som overfaldt Viborg-spillere.

Frustrationerne hos lokale århusianske tilskuere fik frit løb i aftes, da AGF tabte 1-3 hjemme til Viborg. Adskillige tilskuere hoppede over hegnet og løb ind på banen og kastede sig over Viborgs spillere.

»Det er helt utilgiveligt, at de gik amok på os,« sagde Viborg-spilleren Morten Hamm, som var en af de spillere, der blev overfaldet, da en tilskuer sparkede ud efter ham. Arek Onyszko, Viborgs målmand, måtte ty til en regulær nedlæggelse af en tilskuer, men helt mirakuløst slap fodboldspillerne uden knubs.

»Det var vildt farligt. De kom jo springende med fødderne først. Det må ikke ske,« sagde målmanden, der sammen med de øvrige Viborg-spillere hurtigt fortrak til omklædningsrummets sikkerhed.

AGFs sikkerhedschef, John Bundgaard, erkendte efter bataljerne, at det var en fejlvurdering fra hans side, at bøllerne fik lov til at slippe, da de først var blevet slæbt ud af stadion.

»Vi har bemyndigelse til at foretage civile anholdelser. Det burde vi nok have gjort. Men nu vil jeg gerne studere TV-optagelserne fra kampen, så vi kan identificere ballademagerne. Jeg vil tro, de får karantæne fra stadion mindst sæsonen ud,« sagde John Bundgaard.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen